Cum sa faci bomboane de ciocolata cu visine

Aceste bomboane de ciocolata au facut parte pe tot parcursul scolii generale din cutia cu care-mi serveam colegii de ziua mea. Nu o sa uit niciodata cat de bune sunt mai ales cu o visina care a stat ceva vreme in alcool (visinata) - eram prea mic sa stiu ce e aia o bere sau vin. Incercati-le si voi: sunt simple, rapide si delicioase - pe cuvant de bucatar amator.
Ingrediente:
1 ciocolata
180 g zahar
150 g
nuci macinate
1 albus ou
1 esenta rom/visine
2 lingurite cacao
Cocos din belsug
Mod de preparare
- Ciocolata se da pe razatoarea mica.
- Batem putin albusul de ou apoi adaugam zaharul si esenta. Se omogenizeaza bine.

- Incorporam nucile macinate, ciocolata rasa si cacaua. Framantam bine pana iese o pasta numai buna de modelat. Bagam la frigider pentru 30 minute.

- Formam bilute din pasta obtinuta.
- In mijlocul lor pot fi puse visine (in alcool), stafide, alune sau nuci intregi.
- Se pot tavali putin prin nuca de cocos sau nuca macinata.

Pofta buna!

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://www.bucatarulamator.ro/


