Prajitura Parlament, un deliciu cu nuci si ciocolata

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Prajitura Parlament, un deliciu cu nuci si ciocolata
Redactor Alexa Galgau
Joi, 30.01.2014

Cuprins

Caracteristici

Daca esti o mare iubitoare de ciocolata si nuci, prajitura Parlament iti va merge direct la suflet! Incearca reteta si ii vei da gata pe cei dragi, fiind perfecta pentru orice ocazie.

Ingrediente necesare pentru prajitura Parlament:

Pentru blat:

- 2 cani cu nuca prajita
- 7 albusuri
- 7 linguri cu zahar
- 7 linguri cu nuca macinata
- 3 linguri cu faina
- 1 plic cu praf de copt

Pentru crema:

- 400 gr crema de ciocolata din comert
- 7 galbenusuri
- 7 linguri cu zahar
- 2 linguri cu apa
- 500 ml frisca lichida
- 400 g biscuiti

prajitura cu nuca si alune

Mod de preparare:

1. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun in ea nuci prajite, cat sa formeze baza prajiturii.

2. Albusurile se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare (cand intorci vasul nu curge), iar peste ele se adauga un amestec din nuca macinata, faina si praful de copt.

3. Compozitia se amesteca foarte usor cu o lingura de lemn, cu miscari de sus in jos (ca sa iasa pufoasa) si apoi se toarna in tava si se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Blatul copt se rastoarna pe un platou, astfel incat sa ramana nuca deasupra.

4. Blatul se unge cu crema de ciocolata din comert si se acopera cu un strat de biscuiti (poti sa ii inmoi in cafea pentru un gust si mai bun).

5. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si cele doua linguri de apa si se fierb la bain marie (pe aburi), pana devin o crema groasa, care se lasa apoi la racit.

6. In timp ce crema se raceste, se bate frisca lichida, apoi se incorporeaza in compozitia racita.

7. Crema astfel obtinuta sa unge pe blat, se pudreaza cu cacao si se lasa la frigider timp de cateva ore sau, si mai bine, peste noapte.

Cu aceasta reteta de prajitura Parlament le poti face o supriza delicioasa celor apropiati, fara prea mari eforturi. Iar daca simti ca nu ai inteles ce ai de facut, urmareste pas cu pas modul de preparare in filmuletul de mai jos. 

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Joi, 30.01.2014
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 30.01.2014
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Joi, 30.01.2014
Articolul urmator »
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (57)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024

Ne găsești pe