Specialitati vanatoresti: friptura de caprioara la cuptor cu sos de ciuperci

Specialitati vanatoresti: friptura de caprioara la cuptor cu sos de ciuperci
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Marţi, 23.03.2010

Cuprins

De ce sa te aventurezi intr-un restaurant atunci cand o specialitate vanatoreasca iti starneste curiozitatea? Prepara o mancare deosebita chiar in bucataria ta. Delecteaza-te cu o reteta rafinata de friptura de caprioara la cuptor cu sos de ciuperci. Nu poate fi decat delicioasa, iar cei dragi cu siguranta vor confirma acest lucru.

Pentru a pregati o friptura de caprioara la cuptor ai nevoie de:


1 kg pulpa de caprioara
1 conserva ciuperci
4-5 catei de usturoi
50 gr slanina afumata
O ceapa
Condimente pentru vanat
Ulei

Friptura de caprioara la cuptor

Pulpa de caprioara se dezoseaza. Osul se pune intr-o oala la fiert cu putin piper boabe si sare. Spumeaza ori de cate ori este nevoie pana ce supa va ramane curata. In timp ce osul fierbe, impaneaza carnea de caprioara cu usturoi si slanina. Dupa aceasta condimenteaza carnea pe ambele parti cu mirodenii speciale pentru vanat. Intr-o tava toarna ulei, pune carnea de caprioara dupa care toarna apa astfel incat sa acopere carnea pana la jumatate. Incinge cuptorul in prealabil, iar cand acesta ajunge la 300-320 de grade, poti pune carnea la facut.

Carnea de caprioara nu se face foarte repede, motiv pentru care trebuie sa ai grija sa fie patrunsa foarte bine.

Sos de ciuperci cu vin pentru friptura de caprioara la cuptor

Intre timp, pune putin ulei intr-o tigaie si adauga ceapa pe care ai tocat-o deja, pentru a se cali. Vei sti ca ceapa este gata atunci cand va prinde o culoare aurie. Adauga ciupercile si putina supa de la osul de caprioara pe care l-ai fiert in apa. Daca doresti un sos mai rafinat, poti adauga si o jumatate de pahar de vin alb. Vinul se potriveste foarte bine cu friptura de caprioara la cuptor. Lasa sosul sa fiarba putin dupa care da-l la o parte de pe foc. Cand carnea este aproape gata, scoate tava din cuptor, toarna sosul peste carne si mai da friptura la cuptor pentru cateva minute.

Dureaza mai mult timp sa prepari o astfel de friptura insa efortul este rasplatit pe masura. Nu in fiecare zi ai privilegiul de a savura o friptura de caprioara la cuptor. Este mult mai sanatoasa decat friptura de vita sau cea de porc, deci poate ajunge sa fie una dintre mancarurile preferate ale tale sau ale familiei tale.

Friptura de caprioara la cuptor
Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Marţi, 23.03.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Marţi, 23.03.2010
Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (202)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Guta Universalu (anonim)
6 octombrie 2012 21:09

Nu imi pot imchipui ca mancati asa ceva!!! Cata nesimtire in cei ce comenteaza aceasta retea. Cretinilor nu ati citit ,,Moartea caprioarei"??? Ce inima aveti? Toti vegetarienii din lume si populatia GAY va dispretuieste!!! bine ca nu mancati LABA DE URS!!! CRIMINALILOR

Maricica Spoitoru (Baicoi) (anonim)
6 octombrie 2012 21:09

am incercat si eu... este foarte buna dar pacat ca a fost caprioara infestata si am stat 3 saptamani in spilat. va recomand sa mancati in localuri unde riscul de infestare cu paraziti este mai mic, si pe deasupra primiti si despagubiri :) in cazul de trichineloza. recomand tuturor !!! bon apetit"

mihaela (anonim)
19 februarie 2012 11:11

am sa o incerc si eu

Ne găsești pe