Specialitati vanatoresti: friptura de caprioara la cuptor cu sos de ciuperci

Cuprins
De ce sa te aventurezi intr-un restaurant atunci cand o specialitate vanatoreasca iti starneste curiozitatea? Prepara o mancare deosebita chiar in bucataria ta. Delecteaza-te cu o reteta rafinata de friptura de caprioara la cuptor cu sos de ciuperci. Nu poate fi decat delicioasa, iar cei dragi cu siguranta vor confirma acest lucru.
Pentru a pregati o friptura de caprioara la cuptor ai nevoie de:
|
![]() |
Pulpa de caprioara se dezoseaza. Osul se pune intr-o oala la
fiert cu putin piper boabe si sare. Spumeaza ori de cate ori este nevoie pana
ce supa va ramane curata. In timp ce osul fierbe, impaneaza carnea de caprioara
cu usturoi si slanina. Dupa aceasta condimenteaza carnea pe ambele parti cu
mirodenii speciale pentru vanat. Intr-o tava toarna ulei, pune carnea de
caprioara dupa care toarna apa astfel incat sa acopere carnea pana la jumatate.
Incinge cuptorul in prealabil, iar cand acesta ajunge la 300-320 de grade, poti
pune carnea la facut.
Carnea de caprioara nu se face foarte repede, motiv pentru care
trebuie sa ai grija sa fie patrunsa foarte bine.
Sos de ciuperci cu vin pentru friptura de caprioara la cuptor
Intre timp, pune putin ulei intr-o tigaie si adauga ceapa pe care ai tocat-o deja, pentru a se cali. Vei sti ca ceapa este gata atunci cand va prinde o culoare aurie. Adauga ciupercile si putina supa de la osul de caprioara pe care l-ai fiert in apa. Daca doresti un sos mai rafinat, poti adauga si o jumatate de pahar de vin alb. Vinul se potriveste foarte bine cu friptura de caprioara la cuptor. Lasa sosul sa fiarba putin dupa care da-l la o parte de pe foc. Cand carnea este aproape gata, scoate tava din cuptor, toarna sosul peste carne si mai da friptura la cuptor pentru cateva minute.Dureaza mai mult timp sa prepari o astfel de friptura insa efortul este rasplatit pe masura. Nu in fiecare zi ai privilegiul de a savura o friptura de caprioara la cuptor. Este mult mai sanatoasa decat friptura de vita sau cea de porc, deci poate ajunge sa fie una dintre mancarurile preferate ale tale sau ale familiei tale.


