Un sos fabulos pentru o friptura de vita la cuptor fara egal!

Un sos fabulos pentru o friptura de vita la cuptor fara egal!
Edda Bild
Joi, 20.05.2010

Cuprins

Sa iti spun un secret: cand eram mica, gaseam carnea de vita plictisitoare si mai mereu prost asezonata sau garnisita. De indata ce mi-am gasit pasiunea pentru gatit (si spiritul romantic) , mi-am promis ca nu voi avea liniste pana nu voi gasi sosul potrivit pentru o friptura de vita la cuptor absolut perfecta! Si iata ca am dat lovitura cu acest sos simplu de ciuperci, ideal pentru o cina romantica discreta...

Friptura: vita la cuptor cu sos de ciuperci

Friptura vita la cuptor

Ingrediente:

- 2 lingurite de cimbru uscat
- 6 catei de usturoi, zdrobiti
- o lingurita si un sfert de sare
- 3/4 de lingurita de piper
- o bucata de muschi de vita (1.25 kg), curatata de grasime
- 4 lingurite de unt
- 300 g de ciuperci feliate
- o cana de supa de vita (poti s-o prepari cu un cubulet de concentrat)
- jumatate de cana de vin rosu dulce
- 2 lingurite de amidon

Preparare:

1. Incinge cuptorul.

2. Amesteca cimbrul, usturoiul, lingurita de sare si piperul, apoi acopera muschiul de vita cu acest amestec. Incalzeste o tigaie mare (care poate fi pusa si in cuptor) unsa cu ulei, la foc mediu. Pune muschiul de vita, gateste timp de 2 minute pe o parte pana capata o culoare maronie, apoi intoarce carnea.

3. Pune tigaia in cuptor si gateste la foc mediu timp de 25-30 de minute sau pana cand carnea pare a fi aproape gata. Scoate friptura de vita si pune-o pe o farfurie, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o sa se "odihneasca" timp de 10 minute.

4. Intre timp, topeste untul in aceeasi tigaie, la foc mediu. Adauga ciupercile si sarea ramasa, apoi gateste-le timp de 5 minute, amestecand frecvent. Adauga supa de vita si vinul, lasand sa fiarba la foc mic timp de 8 minute. Amesteca bine amidonul si apa si incorporeaza in sos, apoi mai lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 minute sau pana cand incepe sa se ingroase.

5. Taie friptura de vita la cuptor in diagonala si decoreaza cu sos de ciuperci din belsug.

Nimic nu se compara cu o friptura de vita la cuptor cu un sos bogat de ciuperci si vin care sa dea o doza usoara de romantism oricarei cine! Savureaza aromele bogate si gustul fraged al unei fripturi gatite la perfectie!

Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Zodia care ți-ar fura iubirea fără remușcări
Zodia care ți-ar fura iubirea fără remușcări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (58)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Iancu Lubita
12 mai 2013 07:07

Nimic spectaculos la sos;ciuperci calite,cu vin,amidon si condimente;ma asteptam ca intradevar sa gasesc ceva super deosebit!!

crina (anonim)
22 decembrie 2012 17:05

As dori sa fac aceasta reteta la ce temperatura se coace??? Multumesc

Ne găsești pe