Vrei o garnitura speciala? Incearca spanac cu smantana!

Cuprins
Te-ai saturat de banala garnitura cu cartofi? Diva Hair iti ofera reteta unei garnituri speciale: spanac cu smantana!
Spanac cu smantana ca-n Ardeal
![]() |
Ingrediente pentru 4 portii de spanac cu smantana:
- 1 kg spanac
- 6 linguri ulei
- 100 gr orez
- o ceapa
- 150 ml smantana
- o legatura de marar
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- vegeta
Pasul 1:
Se fierbe spanacul aproximativ 20 de minute, se scuge prin strecuratoare si se toaca marunt.
Pasul 2:
Ceapa se toaca marunt si se caleste in 4 linguri de ulei. Deasupra se pune orezul si vegeta. Se lasa putin pana orezul se caleste si el un pic si se adauga apa. Se lasa la foc mic pana fierbe avand grija sa nu se lipeasca.
Pasul 3
Intr-o cratita mai mare se pun 2 linguri de ulei si se caleste spanacul. Peste se pune usturoiul pisat si se amesteca. Cand orezul este gara se pune peste spanac si se amesteca bine.
Pasul 4
Mancarea se potriveste de sare si de piper si se aduga mararul tocat. Deasupra se toarna smantana avand gija sa se amestece bine. Aceasta compozitie se pune 10 minute la cuptor!
Aceasta reteta de spanac cu smantana isi are originile in Ardeal unde este considerata o retata minune deoarece spanacul ofera vitamine si putere iar smantana ofera calciu. Incearca acum aceasta combinatie unica!


