Mancare de post cu orez
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Cuprins
Caracteristici
- Rețete de post
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
Pentru zilele de post in care esti lipsita de imaginatie si nu stii ce sa mai gatesti ca sa rezisti tentatiilor culinare prezente la orice pas iti propunem mancarea de post cu orez, o reteta delicioasa, care se prepara foarte usor.
![]() |
Sursa foto: www.taste.com.au
Asadar, iata care sunt pasii pentru prepararea acestei mancari!
Timp de pregatire: 20-25 de minute
Timp de gatire: 35-40 de minute
Timp total: aproximativ 65 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare
- 300 g orez
- 2 cepe mari
- 3 morcovi
- 2 ardei kapia
- 1 ardei gras verde
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 100 ml ulei
- sare, piper, dupa gust
Cum sa preparari mancarea de post cu orez
Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a prepara aceasta reteta este sa cureti ceapa, sa o speli si sa o tai marunt. De asemenea, morcovii trebuie curatati si dati prin razatoare, iar ardeii taiati cubulete.
Intr-o tigaie unsa cu ulei se caleste ceapa cateva minute, pana capata o culoare aurie. Adauga morcovii si ardeii. Lasa-i sa se inmoaie, dupa care adauga orezul curatat si spalat. Amesteca pana cand scade toata apa.
Stinge focul si mai adauga 300 ml apa calda peste orezul cu legume. Potriveste cu sare si piper si baga tava in cuptorul preincalzit. Lasa tava in cuptor timp de 20 de minute, pana mancarea capata o crusta rumena. Decoreaza cu patrunjel si marar. Mancarea de post cu orez poate fi servita cu salata de varza sau muraturi.
Asadar, dupa cum vezi, mancarea de post cu orez este o reteta usor de preparat, iar 100 g de mancare contin 100 de calorii, dintre care 1,3 g grasimi, 20,6 g lipide si 1,6 g proteine. In plus, pentru a-ti pastra silueta poti sa prepari aceasta mancare cu orez brun, deoarece reprezinta o sursa bogata in fibre si contine o cantitate mai mare de fosfor si mangan fata de orezul alb, ceea ce inseamna ca vei avea mai multa energie.
Pofta buna!


