Mancare de urzici de post
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere

Cuprins
Caracteristici
- Rețete de post
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
Urzicile, aceste plante raspandite pe numeroase suprafete, de la campie la munte, sunt recunoscute pentru proprietatile benefice pe care le au asupra organismului gratie continutului ridicat de vitamine. De asemenea, urzicile sunt un preparat gustos, potrivit pentru zilele de post, dar au si efect de detoxifiere a organismului, motiv pentru care iti sugeram sa gatesti o mancare de urzici de post. Este o mancare delicioasa, care inlocuieste cu succes carnea.
Sursa foto: www.zumi.md
Asadar, iata cum sa pregatesti mancarea de urzici de post
Timp de pregatire: 20-30 de minute
Timp de gatire: 35-40 de minute
Timp total: aproximativ 70 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare
- 1 kg de urzici
- 5 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- sare, piper, dupa gust
- 1 l apa
- 70 g malai
Cum se prepara mancarea de urzici de post
Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a prepara mancarea de urzici este sa speli si sa cureti de codite urzicile.
Apoi adauga intr-o cratita apa si pune-o la fiert. Cand incepe sa fiarba, adauga urzicile. Lasa-le la inmuiat timp de 10 minute, dupa care scurge-le de apa si marunteste-le.
Ia o tigaie, pune doua linguri de ulei de masline si cand s-a incins adauga malaiul si apoi urzicile. Amesteca pana cand se inmoaie. Apoi adauga peste ele o cana de apa in care au fiert urzicile, astfel incat sa obtii o pasta cremoasa.
Curata si piseaza usturoiul in mojar si adauga-l peste urzici. Presara sare si piper, dupa care amesteca bine. Mai lasa-le pe foc cateva minute. Le poti servi cu mamaliguta.
Asadar, dupa cum vezi mancarea de urzici de post este un preparat usor de gatit si dietetic, avand in vedere ca 100 de grame de mancare de urzici contin doar 52 de calorii, dintre care 2,5 g grasimi, 4 g glucide si 3 g proteine.
Pofta buna!


