Pozole: o mancare mexicana picanta, fierbinte si savuroasa

Pozole: o mancare mexicana picanta, fierbinte si savuroasa
Edda Bild
Marţi, 30.03.2010

Cuprins

Mexicul - colorat, pasional, de-a dreptul latin - are una dintre cele mai fastuoase si savuroase bucatarii din America Latina. Inspirata din bucataria indigenilor combinata cu gastronomia rafinata a spaniolilor, aceasta mancare mexicana iti ofera secole de istorie turbulenta intr-o simfonie de arome!

Pozole - o mancare mexicana traditionala

Ingrediente:

o lingura de ulei vegetal
1 kg de ceafa de porc, curatata de grasime si taiata in cubulete
3 cepe de dimensiuni medii, tocate
8 catei de usturoi, tocati subtire
4 cani de apa
sos enchilada (se gaseste in supermarket)
o conserva/borcan de ardei iuti verzi (murati saucam 150 g de ardei cruzi)
o conserva (500 g) de porumb mexican (hominy)
2 lingurite de oregano uscat, zdrobit
jumatate de cana de coriandru proaspat tocat
tortilla

Preparare:

1. Incalzeste uleiul intr-o oala adanca; adauga carnea de porc, ceapa si usturoiul.
2. Gateste, amestecand des, timp de 12-14 minute sau pana cand porcul este gatit.
3. Adauga apa, porumbul, sosul enchilada, ardeii iuti si oregano; da in clocot.
4. Redu flacara la mediu; gateste, amestecand din cand in cand, timp de 40-45 de miute sau pana cand porcul s-a inmuiat si sosul a scazut.
5. Presara coriandru si serveste alaturi de o tortilla.

Asadar, este evident ca doar o adevarata mancare mexicana iti poate oferi o adevarata infuzie de istorie, reflectata in bucataria mexicana. Que le aproveche! (Pofta buna!)

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Marţi, 30.03.2010
Articolul urmator »
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.2 (90)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024

Ne găsești pe