Pozole: o mancare mexicana picanta, fierbinte si savuroasa

Cuprins
Mexicul - colorat, pasional, de-a dreptul latin - are una dintre cele mai fastuoase si savuroase bucatarii din America Latina. Inspirata din bucataria indigenilor combinata cu gastronomia rafinata a spaniolilor, aceasta mancare mexicana iti ofera secole de istorie turbulenta intr-o simfonie de arome!
Pozole - o mancare mexicana traditionala
Ingrediente:
o lingura de ulei vegetal
1 kg de ceafa de porc, curatata de grasime si taiata in cubulete
3 cepe de dimensiuni medii, tocate
8 catei de usturoi, tocati subtire
4 cani de apa
sos enchilada (se gaseste in supermarket)
o conserva/borcan de ardei iuti verzi (murati saucam 150 g de ardei cruzi)
o conserva (500 g) de porumb mexican (hominy)
2 lingurite de oregano uscat, zdrobit
jumatate de cana de coriandru proaspat tocat
tortilla
Preparare:
1. Incalzeste uleiul intr-o oala adanca; adauga carnea de porc, ceapa si usturoiul.
2. Gateste, amestecand des, timp de 12-14 minute sau pana cand porcul este gatit.
3. Adauga apa, porumbul, sosul enchilada, ardeii iuti si oregano; da in clocot.
4. Redu flacara la mediu; gateste, amestecand din cand in cand, timp de 40-45 de miute sau pana cand porcul s-a inmuiat si sosul a scazut.
5. Presara coriandru si serveste alaturi de o tortilla.
Asadar, este evident ca doar o adevarata mancare mexicana iti poate oferi o adevarata infuzie de istorie, reflectata in bucataria mexicana. Que le aproveche! (Pofta buna!)


