Savureaza o exotica mancare de soia cu branza si alune Caju!

Savureaza o exotica mancare de soia cu branza si alune Caju!
Edda Bild
Marţi, 23.03.2010

Cuprins

Soia nu mai trebuie sa fie considerata un intrus in bucatarie! Dupa ani in care acest ingredient savuros a inlocuit - nu fara succes - carnea in perioade de restriste (comunism sau post), a venit momentul in care sa-i apreciezi adevaratul potential in mancare: soia te va surprinde!

Asadar, prepara aceasta reteta de mancare de soia cu branza si diverse condimente ca sa te convingi:

Mancare de soia cu branza si alune Caju

Mancare soia

Ingrediente:

2 linguri de ulei de soia/vegetal
2 cani de ceapa taiata fasii (cam 2 cepe mari)
o cana de ardei gras verde taiat fasii foarte subtiri (cam un ardei mare)
2 cani de apa
un cubulet de concentrat de pui
3 linguri de faina de soia (se gaseste acum in supermarketuri) sau faina alba
o cana si jumatate de rosie taiata
un pachet de cubulete de soia (cam 200g)
un pachet de telemea sau alta branza sarata si tare (poti folosi tofu, daca iti place) - cam 200g
o lingurita de piper rosu macinat
o lingurita de piper cayenne
o lingurita de chimen macinat
o lingurita de piper negru
o lingurita de usturoi zdrobit
o cana de alune Caju
ceapa verde pentru decor

Preparare:

Incinge uleiul intr-o oala adanca; intre timp, scurge bine branza de orice lichid pana cand devine sfaramicioasa. Marunteste-o si pune-o deoparte.

Pune ceapa la prajit si prajeste pana se inmoaie, cam 2-3 minute. Adauga faina si amesteca contiuu pana cand faina incepe sa capete o culoare maronie - cam 2 minute.

Adauga apa si cubuletul de concentrat de pui. Mareste flacara si amesteca pentru a incorpora bine faina. 

Adauga ardeiul gras. Acopera oala si da in clocot, cam 3 minute.

Feliaza cubuletele de soia si adauga-le in mancare alaturi de bucatile de branza, rosiile, alunele Caju si condimentele.

Acopera si fierbe pana cand se inmoaie ardeiul, cam 3-4 minute. Mai presara cateva alune si ceapa verde deasurpra. Serveste cu orez.

O mancare cu soia va avea mereu diferite arome, texturi si gusturi. Nu uita ca pana si in bucatarie trebuie sa uiti de prejudecati; ingrediente detestate de cei din jur pot avea un succes intr-o maniera reinterpretata! Trebuie sa poti spune ca macar ai incercat o data! Incepe cu o mancare de soia!

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 23.03.2010
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Marţi, 23.03.2010
Articolul urmator »
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
Raluca Margean | Duminică, 11.08.2024
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (7)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe