Prepara o mancare de fasole cu ciolan afumat!
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la ceaun
- Fierbere
- Calorii:
- 500
Cuprins
Articol revizuit de
Sorin Vlad
- Specialitate
- Blogger culinar
- Despre
- Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Cand te-ai delectat ultima data cu o mancarica de fasole ca la mama acasa ? Daca a trecut ceva timp, sau daca pur si simplu nu mai stii ce sa gatesti, noi te sfatuim sa incerci cea mai simpla reteta de mancarica de fasole cu ciolan afumat. Se prepara cu un efort minim, dar rezultatul iti va aduce o satisfactie maxima.
Ingredinte pentru fasole cu ciolan afumat:
- 500g de fasole uscata
- 3-4 ciolane de porc afumate
- Ulei
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- Suc de rosii sau bulion
Metoda de preparare fasole cu ciolan afumat:
- Fasolea se pune in apa la inmuiat. Se lasa de seara pana dimineata dupa care se pune in strecuratoare si se scurge bine.
- Intr-o cratita se pune la incins uleiul in care se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta prinde o culoare aurie, se adauga sucul de rosii si usturoiul taiat in bucatele foarte mici. Daca nu ai usturoi, poti folosi si usturoi granulat.
- Va da mancarii tale aceeasi savoare. Intre timp, ciolanele de porc se prajesc in putin ulei. Cand ciolanele sunt gata se adauga impreuna cu fasolea si doua cani din apa in care a fiert fasolea, in cratita in care ai calit ceapa.
- Mancarea trebuie lasata sa dea in cateva clocote. La final se potriveste de sare si pier, de preferat boabe, si se presara putin patrunjel proaspat tocat. Ideal ar fi daca sa ai la indemana doua foi de dafin sau putin rozmarin.
Nu este deloc complicat sa prepari o mancarica de fasole cu ciolan afumat. Pentru a te bucura in totalitate de o mancare pur traditionala, serveste-o cu mamaliguta calda. Daca o savurezi si cu cateva muraturi, nu te vei mai satura.
|
Surse foto: istock