100% romanesc: Sarmale in foi de varza!

100% romanesc: Sarmale in foi de varza!
Alexandra Machitescu
Miercuri, 14.04.2010

Cuprins

Cand te hotarasti sa gatesti sarmale in foi de varza e clar ca ai trecut de partea introductiva in bucatarie. Mai mult, e ca si cum ai da un test catre urmatoarea etapa culinara- devii maestru. Iata o reteta de sarmale in foi de varza exact ca la mama acasa. De fapt, mama este cea care mi-a recomandat aceasta reteta plina de savoare!

Sarmale in foi de varza - Preparat garantat savuros!

Sarmale in foi de varza

Ingrediente necesare pentru sarmale in foi de varza:

 


1 kg carne tocata (vita si porc amestecate)
100 gr orez
3 cepe
40-50 foi de varza murata
4 linguri de bulion
10 lingurite de ulei
sare
piper macinat
10 boabe de piper
cimbru
300 gr varza murata tocata

 

Cum prepari sarmale in foi de varza?

Pasul 1:
Carnea se amesteca cu orezul, cu ceapa tocata marunt si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, dupa gust.


Pasul 2:
Foile de varza murata se intind bine. Se ia o cantitate de carne potrivita, se pune in mijlocul foii de varza si se impatureste (se ruleaza iar la capete se baga foaia inauntru).
Pasul 3:
Odata carnea impachetata in foi de varza, compozitia se aseaza intr-o oala. Inainte de a pune sarmalele in oala trebuie sa pui ulei si varza tocata. Cand toate sarmalele au fost aranjate se adauga apa, sare si boabele de piper.
Pasul 4:
E bine sa pui sarmalele de jur imprejur iar in mijloc sa pui varza murata. Deasupra se adauga bulionul si putina varza tocata. Se lasa la fiert la foc mic pentru 2-3 ore.
Sarmale in foi de varza

Sfaturi utile:

Timpul de fierbere este estimativ si depinde daca varza este cruda.
Pentru un gust aromat poti adauga printre sarmale cateva costite afumate de porc.
Dintr-un kg de carne mie imi ies cam 40 de sarmale dar depinde de marimea foii de varza.

Daca pregatesti aceasta reteta de sarmale in foi de varza esti oficial un specialist in bucatarie. Practic e ca si cum ti-ai lua masteratul in arta culinara. Bucura-te de un gust romanesc si pregateste acest preparat pentru toata familia.

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 14.04.2010
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 14.04.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 14.04.2010
Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Ce proverb te reprezinta?
Ce proverb te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (26)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024

Ne găsești pe