Vrei ardei iuti murati? Iata doua variante savuroase!

Cuprins
- Ardei iuti murati - perfecti pentru iarna!
- Cum prepari ardei iuti murati?
- Ardei murati - un deliciu picant!
- Cum prepari ardei murati?
Ardeiul iute sau ciusca, cum i se zice in Transilvania este alegerea ideala pentru a completa o ciorba, un bors sau o mancare gustoasa. Totusi, iarna nu putem beneficia de gustul sau decat daca ne pregatim din timp cu ardei iuti murati. Diva Hair iti ofera doua retete de ardei murati delicioase si simplu de preparat.
Ardei iuti murati - perfecti pentru iarna!
![]() |
Ingrediente necesare pentru ardei murati:
800 gr ardei
500 ml otet
o lingura sare
Cum prepari ardei iuti murati?
Ardeii se spala, se zvanta bine si se pun in borcane. Intr-o oala se fierbe otetul cu sare. Otetul fierbinte se pune peste ardeii din borcane. Borcanele se capseaza bine si se pastreaza intr-un loc racoros si fara umezeala.
Ardei murati - un deliciu picant!
Ingrediente necesare pentru ardei murati:
800 gr ardei
500 ml otet
o legatura de leustean
o lingura sare
Cum prepari ardei murati?
La aceasta reteta trebuie sa cauti in piata ardei bulgaresti. Acestia sunt mult mai colorati si mai picanti. Ii amesteci cu cei romanesti. Ardeii iuti se spala si se lasa la zvantat. Fiecare ardei se taie rondele si se pune cu tot cu samburi in borcane. Intr-o oala se fierbe otetul cu sarea si cu leusteanul taiat marunt. Aceasta compozitie se toarna peste ardeii tocati din borcane. Borcanele se capseaza bine si se pastreaza intr-un loc racoros si fara umezeala.
Odata puse in practica, aceste retete vor trece automat pe lista preferintelor tale. Pregateste-te din timp pentru iarna si fa-ti provizii de ardei iuti murati!


