Nicio masa fara sosul romanesc cel mai de pret: mujdei de usturoi!

Cuprins
Caracteristici
Romania are cateva reguli culinare clare: aromele trebuie sa fie bogate, mancarurile bine patrunse si garniturile perfecte! Si ce este mai tipic romanesc si versatil decat un mujdei de usturoi? Ideal pentru orice fel de friptura (de la peste la porc si la renumita "carne din bors") si chiar amestec de legume, un mujdei picant poate fi domolit cu un pic de smantana...
Mujdei de usturoi cu smantana
Ingrediente:
- o capatana de usturoi (curatata)
- 2 linguri de ulei vegetal
- o jumatate de cana de smantana (poti folosi varianta degresata)
- o jumatate de legatura de patrunjel
- sare si piper negru
Metoda de preparare:
- Pune cateii de usturoi si sarea intr-un mojar si zdrobeste cu ajutorul pistilului pana ai format o pasta.
- Pune usturoiul intr-un bol si incorporeaza treptat uleiul, batand cu o furculita pana cand amestecul este omogen si oarecum pufos. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 3 minute.
- Adauga smantana si mult piper negru si amesteca bine din nou. Incorporeaza si patrunjelul tocat si serveste intr-un bol. Acest mujdei este gata pentru a fi servit!
- Daca usturoiul iti cade cam greu la stomac, pentru vara este ideal sa combini simpla reteta de mujdei cu rosii tocate marunt (ideal pentru un gratar) sau cu un pic de iaurt, castravete si menta (pentru un sos tzatziki autohton).
Un mujdei de usturoi este versatil si delicios in orice forma!


