Din categoria sosuri albe: sos Bechamel!

Cuprins
Iata un sos bun la toate. Personal, sunt pur si simplu indragostita de sosurile albe insa acesta parca le-a intrecut pe toate. De aceea, m-am hotarat sa impart cu tine aceasta deosebita reteta de sos Bechamel, pentru ca stiu ca si tu o vei folosi cel putin la fel de des ca si mine. Haide sa trecem la treaba!
Doua minute pentru a prepra sos Bechamel
Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru deliciosul sos Bechamel pe care doresc sa ti-l prezint:
- un pachet unt
- 3 linguri de faina
- 500 ml lapte
- 50 gr parmezan
- nucsoara
- sare
- piper
![]() |
Cum se prepara sosul Bechamel?
Asa cum te-ai obisnuit, este foarte usor sa dai mancarurilor tale un gust cu totul si cu totul deosebit prin simpla adaugare a sosului potrivit. Si crede-ma, acest sos Bechamel va fi sosul potrivit pentru multe dintre preparatele tale. Iata cum se prepara: untul va trebui sa il topesti intr-o tigaie la foc mediu, adaugand apoi faina, treptat, in timp ce amesteci in continuu in sos. Cand ai terminat de incorporat toata faina si te-ai asigurat ca nu s-au format cocoloase, poti turna laptele, de asemenea, treptat. Adauga apoi parmezanul ras si condimenteaza sosul cu un varf de cutit de nucsoara, sare si piper. Asta este tot. Nu e asa ca a fost usor? Acum nu iti mai ramane decat sa te bucuri de portia ta de mancare cu un delicios sos Bechamel.
![]() |
Alte articole care te-ar putea interesa: O delicatesa pe masa ta. Cotlet de rechin la gratar Garnitura ideala: dovlecei prajiti gata in 15 minute! Un deliciu culinar numai pentru tine: Dulceata de banane cu lichior |


