Rasfata-te cu densele arome iberice dintr-un traditional sos brun spaniol!

Cuprins
Un pic de pasiune iberica n-a stricat nimanui si aromele acestei peninsule se imbina intr-un sos inedit. Acest sos brun spaniol - supranumit si Espagnole din motive evidente - are un gust puternic, oarecum neplacut si nu este folosit niciodata direct pentru mancare. Acest sos brun este un "sos-mama", un punct de plecare ideal pentru multe sosuri derivate.
Sos brun spaniol
- o ramurica de cimbru, una de patrunjel si una de maghiran |
Ingrediente: - felii de carne de vitel, porc, vita sau pui
|
Preparare:
1. Unge fundul unei tavi cu unt din belsug.
2. Adauga feliile de vita, porc, vitel sau pui, cei 3 ardei, ciupercile si restul ingredientelor (pana la faina).
3. Gateste inabusit la foc mic la cuptor (cu un capac deasupra), timp de 15 minute
4. Adauga supa si lasa sa fiarba usor timp de 15 minute.
5. Filtreaza resturile de legume si carne si indeparteaza excesul de grasime. Acest sos brun este gata pentru a fi servit sau reinterpretat!
Gaseste metode si idei prin care poti sa transformi acest sos brun aparent greoi si neprietenos in acele sosuri derivate care incanta aproape fiecare fel din bucataria iberica. Inspira-te cu succes din pasiunea flamenco-ului si poate vei descoperi si secretul unui sos brun spaniol.


