Imbunatateste-ti mancarea cu sos de ciuperci cu smantana

Imbunatateste-ti mancarea cu sos de ciuperci cu smantana
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Joi, 06.05.2010

Cuprins

Intotdeauna am considerat ca o friptura nu merge fara putin sos. Fie ca vorbim de sosul pe care si-l formeaza carnea prin prajire, fie ca ne incumetam sa facem noi unul, trebuie sa existe un sos. De aceea m-am gandit sa iti propun astazi o reteta de sos de ciuperci cu smantana. Si asta mai ales pentru ca, din punctul meu de vedere cel putin, pentru o friptura de pui sau de iepure, de exemplu, nimic nu se potriveste mai bine decat un sos din ciuperci cu smantana.

Sos de ciuperci cu smantana pentru o masa la un rang superior

Pentru a prepara acest delicios sos de ciuperci cu smantana ai nevoie doar de:

O conserva ciuperci

3-4 linguri smantana

Usturoi granulat

O lingurita unt

O jumatate de legatura de patrunjel tocat

O ceapa medie

Ia o tigaie nu foarte mare si pune in ea untul sa se topeasca. Intre timp toaca ceapa foarte marunt. Pune ceapa la calit in tigaia cu untul topit si las-o pana cand devine translucida. Cand ceapa este gata, pune in tigaie ciupercile scurse, pentru a se cali si ele putin. Nu arunca sucul ciupercilor pentru ca este posibil sa ai nevoie de ele.

Sos de ciuperci cu smantana

O masa copioasa si un sos din ciuperci cu smantana de nota 10

Dupa cum spuneam, a venit vremea sa te ocupi de ciuperci. Asadar, pune ciupercile si lasa-le si pe ele sa se caleasca cateva minutele. Adauga apoi smantana si, daca ai impresia ca sosul tau este prea gros, subtiaza-l cu putin suc de la ciuperci. Potriveste sosul de sare si piper, adauga verdeata si lasa sosul sa dea in doua clocote. Acum poti stinge focul la sosul tau din ciuperci cu smantana si te poti bucura de o masa cu adevarat gustoasa.

Sos ciuperci smantana

 Alte articole care te-ar putea interesa:

O delicatesa pe masa ta. Cotlet de rechin la gratar

Garnitura ideala: dovlecei prajiti gata in 15 minute!

Un deliciu culinar numai pentru tine: Dulceata de banane cu lichior  

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Joi, 06.05.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Joi, 06.05.2010
Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Ghicim cu exactitate ce vârstă ai în funcție de mâncarea ta preferată
Ghicim cu exactitate ce vârstă ai în funcție de mâncarea ta preferată

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (113)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
dan (anonim)
21 iulie 2011 22:10

si usturoiul unda-l pui?

Ne găsești pe