Imbunatateste-ti mancarea cu sos de ciuperci cu smantana

Cuprins
- Sos de ciuperci cu smantana pentru o masa la un rang superior
- O masa copioasa si un sos din ciuperci cu smantana de nota 10
Intotdeauna am considerat ca o friptura nu merge fara putin sos. Fie ca vorbim de sosul pe care si-l formeaza carnea prin prajire, fie ca ne incumetam sa facem noi unul, trebuie sa existe un sos. De aceea m-am gandit sa iti propun astazi o reteta de sos de ciuperci cu smantana. Si asta mai ales pentru ca, din punctul meu de vedere cel putin, pentru o friptura de pui sau de iepure, de exemplu, nimic nu se potriveste mai bine decat un sos din ciuperci cu smantana.
Sos de ciuperci cu smantana pentru o masa la un rang superior
Pentru a prepara acest delicios sos de ciuperci cu smantana ai nevoie doar de:
O conserva ciuperci
3-4 linguri smantana
Usturoi granulat
O lingurita unt
O jumatate de legatura de patrunjel tocat
O ceapa medie
Ia o tigaie nu foarte mare si pune in ea untul sa se topeasca. Intre timp toaca ceapa foarte marunt. Pune ceapa la calit in tigaia cu untul topit si las-o pana cand devine translucida. Cand ceapa este gata, pune in tigaie ciupercile scurse, pentru a se cali si ele putin. Nu arunca sucul ciupercilor pentru ca este posibil sa ai nevoie de ele.
![]() |
O masa copioasa si un sos din ciuperci cu smantana de nota 10
Dupa cum spuneam, a venit vremea sa te ocupi de ciuperci. Asadar, pune ciupercile si lasa-le si pe ele sa se caleasca cateva minutele. Adauga apoi smantana si, daca ai impresia ca sosul tau este prea gros, subtiaza-l cu putin suc de la ciuperci. Potriveste sosul de sare si piper, adauga verdeata si lasa sosul sa dea in doua clocote. Acum poti stinge focul la sosul tau din ciuperci cu smantana si te poti bucura de o masa cu adevarat gustoasa.
![]() |
Alte articole care te-ar putea interesa: O delicatesa pe masa ta. Cotlet de rechin la gratar Garnitura ideala: dovlecei prajiti gata in 15 minute! Un deliciu culinar numai pentru tine: Dulceata de banane cu lichior |


