Rafinament si bun-gust: supa de conopida!
Cuprins
Supa de conopida este o adevarata explozie si vitamine si gust. Incearc-o acum si vei ramane, pur si simplu, fascinata de gustul fin si aromat.
Supa de conopida - aroma si delicatete!
Ingrediente necesare pentru supa conopida:
doua conopide medii
o ceapa
un morcov
un ardei gras
4 linguri ulei de masline
½ radacina de patrunjel
sare
piper (de preferat alb)
o lingura de faina
o legatura patrunjel
100 ml smantana
Cum prepari supa conopida?
Pasul 1:
Legumele se pun la fiert in apa cu sare (ceapa tocata marunt, morcovul si patrunjelul ras iar ardeiul gras taiat fidea).
Pasul 2:
Se lasa cam 15 minute, dupa care se adauga conopida desfacuta in bucatele. Se lasa la foc mediu pana legumele sunt foarte bine fierte.
Pasul 3:
Legumele se scot si se paseaza (se pot pasa cu blender sau le treci prin sita). Nu arunca apa in care au fiert! Opreste cateva buchetele de conopida.
Pasul 4:
Intr-o oala se pune uleiul la incins. Peste el se adauga o lingura de faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Adauga cateva linguri de apa si legumele pasate. Se pune usor apa in care au fiert legumele. Acum depinde doar de tine ce consistenta vrei la supa!
Pasul 5:
Smantana se dilueaza cu apa si se pune peste supa. Se condimenteaza, dupa gust. La sfarsit se pune patrunjelul tocat. Buchetelele de conopida le poti adauga direct in farfurii.
Aceasta supa de conopida cremoasa si consistenta se serveste calda cu cateva crutoane si o feliuta de lamaie. Bucura-te acum de gustul unic al acestui preparat proaspat descoperit!