Ceai de soc: beneficii, efecte si contraindicatii

Cuprins
- Beneficiile ceaiului de soc
- Ceaiul de soc - remediu pentru raceli si gripa
- Ceaiul de soc - remediu impotriva infectiilor sinusului
- Remediu pentru bronsita
- Cum se prepara ceaiul de soc
- Efectele secundare ale ceaiului de soc
Beneficiile ceaiului de soc
Ceaiul de soc este preparat din florile acestei plante, insa daca nu poti gasi flori uscate sau proaspete, poti prepara aceasta bautura adaugand tinctura sau extract de soc in apa fierbinte.
Conform University of Maryland Medical Center, dintre beneficiile socului, cel mai important este continutul mare de antioxidanti. Ca in cazul oricarui remediu pe baza de plante, este bine sa consulti medicul inainte de a consuma in mod frecvent aceasta infuzie.
Ceaiul de soc - remediu pentru raceli si gripa
Ceaiul de soc poate calma simptomele racelii si ale gripei, inclusiv febra, durerile de cap, oboseala, gatul inflamat si tusea. Foloseste ceaiul cu extract de soc timp de trei zile, pentru a te bucura de efectele acestuia.
Ceaiul de soc - remediu impotriva infectiilor sinusului
Socul ajuta la tratarea sinuzitei de tip bacterian, o problema cunoscuta mai mult drept infectia sinusurilor. Socul si alte plante combinate cu decongestionante ajuta la indepartarea infectiilor mai repede decat tratamentele medicamentoase simple.
Remediu pentru bronsita
O parte din cercetarile facute pana acum arata ca socul poate lupta impotriva simptomelor bronsitei. O infuzie cu verbena, macris, radacina de gentiana si ciubotica-cucului, dar si soc poate calma simptomele bronsitei.
Cum se prepara ceaiul de soc
Pentru o ceasca delicioasa din aceasta bautura, pune in apa fiarta trei lingurite de flori uscate de soc. Ideal este sa le lasi la infuzat aproximativ 10 minute. Daca alegi ceaiul ambalat in pliculete, un singur plic este de ajuns. Adauga miere si beneficiile acestei infuzii de plante se vor dubla.
Efectele secundare ale ceaiului de soc
Desi ceaiul de soc este, in general, o bautura care nu cauzeaza probleme, ocazional, poate avea efecte secundare precum tulburarile gastrointestinale. Ai grija si intreaba intotdeauna medicul daca intentionezi sa consumi aceasta infuzie de plante atunci cand esti insarcinata sau daca alaptezi.
Ceaiul de soc este o un remediu extraordinar impotriva racelii si a gripei, impotriva infectiilor sinusului si ca tratament adjuvant in caz de bronsita. Consuma-l si vei vedea imediat efecte lui miraculoase.



