Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura negresa pe care o facea Katharine Hepburn

Prajitura negresa pe care o facea Katharine Hepburn

Cristina Tarziu

Katharine Hepburn este una dintre actritele care au scris istoria cinematografiei si singura care a castigat 4 premii Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal. Katharine a jucat in peste 50 de filme si numeroase piese de teatru, iar Instututul American de Film a clasat-o pe locul 1 intr-un top al celor mai mari actori de film ai secolului al XX-lea. Actrita si-a lasat amprenta nu doar in cinematografie, dar si in cultura, moda si asupra procesului greoi de emancipare a femeii in secolul abia incheiat.

Povestea retetei de negrese a lui Katharine este, asemenea actritei, invaluita de mister si de poveste. Unele persoane spun ca o prima versiune a retetei ar fi aparut in editia din august 1975 a revistei The Ladies' Home Journal. O alta varianta a povestii este ca reteta de negrese ar fi aparut pentru prima data in New York Times, publicata de catre o vecina a actritei. Se spune ca la un moment dat Katharine ar fi fost servita cu negrese, iar actrita spus ca au prea multa faina si ca au fost coapte pentru prea mult timp. A urmat, bineinteles, descrierea propriei sale retete de negrese, mostenita, se pare, din familie. Negresele obtinute dupa aceasta reteta nu cresc foarte inalte, insa sunt umede, cu o textura usor gumata, incarcate de nuci crocante si cu o crusta delicioasa.

Prajitura negresa - reteta Katharine Hepburn

  

Ingrediente (pentru o tava patrata de 20 cm x 20 cm):

115 g de unt taiat in bucatele mici

60 g de ciocolata neindulcita (poti folosi ciocolata neagra, cu cat mai mult continut de cacao)

200 g de zahar granulat

2 oua mari, la temperatura camerei

1 lingurita de extract de vanilie

30 g de faina alba

¼ lingurita de sare

100 g de nuci

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius si tapeteaza tava cu hartie de copt.

Pune untul si ciocolata maruntita intr-un bol si topeste-le la bain-marie, amestecand din cand in cand, pana ce obtii o pasta omogena fina, apoi ia-o de pe sursa de caldura. Adauga treptat zaharul, sarea, ouale si extractul de vanilie, amestecand incontinuu. Folosind o spatula, incorporeaza usor faina si nucile maruntite.

Toarna aluatul in tava si niveleaza-l cu spatula. Coace prajitura pentru 40 de minute. Testeaz-o cu o scobitoare - mijlocul trebuie sa fie inca umed si cateva firimituri se vor lipi de scobitoare.

Las-o sa se raceasca la temperatura camerei, apoi tai-o si serveste.

Asta e tot! Incearca si tu negresa a la Katharine Hepburn si bucura-te de o prajitura clasica, dar surprinzatoare, asemenea celei mai iubite actrite a secolului al XX-lea!
Articolul urmator
Salata de morcovi virală pe rețelele de socializare. Ce beneficii are?
Salata de morcovi virală pe rețelele de socializare. Ce beneficii are?
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.