Rețete delicioase
Înapoi la

Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul

Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul

Ramona Jurubita

Ții post și nu știi ce să mai mănânci? Chef Sorin Bontea îți sare în ajutor cu o rețetă delicioasă, pe care o poți pregăti oricând, nu doar în zilele în care nu se mănâncă „de dulce”. Plăcinta cu varză nu necesită multe ingrediente și chiar se prepară foarte ușor și destul de repede.

Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete la tigaie
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul

Caracteristici

„Acum ceva timp am fost la un prieten acasă și am mâncat o plăcintă de post cu varză făcută de mama lui, genul ăla de plăcintă moldovenească… Mama ei de plăcintă… A fost așa de bună! Am cerut rețeta ca să o fac și eu.”, a spus Sorin Bontea într-un videoclip în care prezintă rețeta absolut delicioasă.

Ingrediente pentru aluat

  • 500 ml de apă caldă (nu fierbinte)
  • O lingură de zahăr
  • O linguriță de sare
  • 3 linguri de ulei
  • O lingură de oțet
  • 700-800 gr de făină

Prepararea aluatului

  1. Se pun toate ingredientele în bolul unui mixer, iar la început se mixează totul la viteză mică.
  2. Treptat, se mărește viteza și se mai adaugă făină și ulei, până când aluatul nu mai este lipicios și se desprinde ușor de pe marginile bolului și de pe cârligul pentru frământare al mixerului.
  3. Se lasă la „odihnit” 30 de minute, cât timp se prepară umplutura din varză.

Ingrediente pentru umplutură

  • Jumătate de varză
  • Două cepe potrivite
  • Ulei pentru călit
  • Sare și piper după gust

Prepararea umpluturii de varză

  1. Se pune uleiul în oală, iar când este încins se adaugă ceapa.
  2. Când ceapa este călită, se adaugă varza și se mai lasă puțin pe foc. Important este ca varza să rămână „sticloasă”, să fie crocantă în continuare, nu să se înmoaie.
  3. Se lasă la răcit până când se întinde aluatul.

Formarea plăcintelor

  1. Se taie aluatul în 8 părți egale, care se întind cu sucitorul până devin foi rotunde, extrem de subțiri, prin care se vede degetul.
  2. Se ia o tigaie și se pun în ea, la încins, 3 linguri de ulei.
  3. Apoi, pe fiecare foaie întinsă se pune o cantitate de umplutură (după preferință, poate fi mai multă sau mai puțină).
  4. Se împăturesc plăcintele astfel încât să se „sudeze” bine marginile, iar apoi se pun la prăjit câteva zeci de secunde pe fiecare parte, până când se rumenesc.
  5. La final, se includ toate plăcintele în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
  6. Plăcintele se lasă 10-15 minute în cuptor, până când devin crocante.

Secrete de care trebuie să ții cont în timpul preparării acestei plăcinte de post cu varză

„Trebuie făcută (n.r. foaia de plăcintă) cât mai subțire, să se vadă degetul prin ea. Și ar fi bine să fie atât de mare cât este diametrul tigăii folosite.”, menționează chef Sorin Bontea.

„Pentru aluat iau făină tip 650, aceea de pâine.”, a mai adăugat noul jurat de la MasterChef. 

„Eu nu călesc foarte mult varza, ci doar cât să fie sticloasă și să se înmoaie puțin, pentru că vreau să rămână și crocantă.”, a mai subliniat el.

Asta-i tot! Ușor, rapid și cu ingrediente de post! Spor la gătit și poftă bună! Aici ai și un video cu rețeta pregătită, pas cu pas, de chef Sorin Bontea:

Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea

Surse foto: FacebookYoutube

Surse articol: YoutubeRomaniatvClick

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?
Incepe quiz
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.