Rețete delicioase
Înapoi la

Iata cum prepari o supa de ceapa gratinata

Iata cum prepari o supa de ceapa gratinata

Roxana Gheorghe

Aceasta este o reteta de supa de ceapa culeasa de la o prietena care locuieste in Spania. De obicei, eu preparam altfel aceasta supa, dar aceasta reteta m-a convins, facandu-ma, in cele din urma, sa prepar mai des supa de ceapa.

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Ingrediente:
- 1 ½ kg ceapa curatata si taiata rondele de ½ cm
- 6 linguri de margarina
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura faina
- ½ ceasca vin alb
- 5 cesti de supa de pui
- ½ lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita coniac
- 12 felii subtiri de paine prajita
- 7 linguri de branza rasa si 7 linguri de parmezan, amestecate

Mod de preparare supa de ceapa:

Supa de ceapa

1. Intr-o oala mare pui margarina si uleiul si o dai pe foc. Adaugi ceapa taiata inele si o lasi pana devine aurie, aprox. 25 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Adaugi sare, piper si o lingura de faina, amesteci si lasi sa fiarba inca 2 minute.
2. Torni vinul, dupa 2 minute si supa si lasi inca 10 minute. Adaugi zaharul, coniacul si 2 linguri de branza rasa, mai pui sare daca este nevoie si iei oala de pe foc.
3. La servire, pui supa in castron, presari 2 linguri de branza pe deasupra, o dai la cuptor pentru 10 minute, apoi o servesti cu doua felii de paine prajita.

Un deliciu garantat, o supa de ceapa gratinata extraordinar de buna!


 Alte articole care te-ar putea interesa:

Deliciu culinar: Crema supa de ciuperci

Iata reteta unei supe de chimen

O supa buna? Supa crema de linte!

Articolul urmator
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Cum este inima ta?
Incepe quiz
Cum este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.