Garnitura ideala: dovlecei prajiti gata in 15 minute!
- Timp de gătire:
- 5-10 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie
Cuprins
- Dovlecei prajiti cu usturoi: cum ii pregatim
- Dovlecei prajiti cu usturoi si otet
- Salata de dovlecei cu usturoi
Caracteristici
- Rețete rapide
- Rețete de post
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Cauti o garniture buna pantru a-ti servi prietenii, sau pur si simplu un preparat de post. Ei bine, l-ai gasit. Prepara dovlecei prajiti. Sunt gata in maximum 15 minute si vor satisface, cu siguranta, pe toata lumea.
Dovlecei prajiti cu usturoi: cum ii pregatim
Ingrediente necesare:
- 2 dovlecei
- 1 cana de faina
- Ulei
- Rozmarin
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
- Curata dovleceii si taie-i in felii de 1cm grosime.
- Tavaleste dovleceii prin faina si pune-i la prajit cu frunzele de rozmarin.
- Striveste usturoiul si freaca-l cu putina sare, putin ulei, dupa care adauga apa.
- Serveste dovleceii calzi cu mujdei de usturoi.
Citeste si: Dovlecei gratinati - Deliciu la cuptor!
O reteta simpla si rapida: Dovlecei prajiti de post dar cat se poate de gustosi. Acum, dintr-o singura reteta ai facut o mancare buna dar si o garniture pe cinste pentru o masa festiva.
Dovlecei prajiti cu usturoi si otet
Putem prepara niste dovlecei prajiti deliciosi cu usturoi si chiar cu otet. Iata ce avem nevoie:
- 2 dovlecei medii
- 5 catei de usturoi
- 6 linguri otet din vin
- 8 linguri de apa
- 2 lingurite ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit dovleceii
Citeste si: Salata de dovlecei
Mod de preparare:
Taiem dovleceii in niste felii subtiri, punem uleiul la incins, apoi punem dovleceii la prajit pana devin aurii. Intre timp, piseaza usturoiul pana devine ca o pasta. Apoi, intr-un bol incapator, amestecam usturoiul cu otetul, uleiul de masline si apa
Cand dovleceii s-au prajit, ii adaugam si pe ei in bol si punem totul la rece, aproximativ doua ore.
Salata de dovlecei cu usturoi
Va mai prezentam si o reteta de salata de dovlecei cu usturoi, pe care o puteti servi celor dragi mai ales pe timp de vara.
Vom avea nevoie de o jumatate de kilogram de dovlecei, doi catei de usturoi, un fir de ceapa verde, doua linguri de maioneza, sare, piper si verdeata tocata marunt.
Mod de preparare
Dupa ce spalam bine dovleceii ii taiem in straturi subtiri, apoi in cubulete. Apoi punem la fiert circa 2 litri de apa si presaram putina sare. Punem dovleceii cand apa da in clocot. Ii lasam pana sunt crocanti si ii scufundam in apa rece. Ii trecem prin strecuratoare.
Punem totul intr-un castron, adaugam maioneza, usturoiul zdrobit, precum si verdeata. Amestecam usor si punem totul la rece pret de 1-2 ore.