Garnitura ideala: dovlecei prajiti gata in 15 minute!

Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
De Ana Maria Stroe
Luni, 02.07.2018

Cuprins

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 02.07.2018

Caracteristici

Cauti o garniture buna pantru a-ti servi prietenii, sau pur si simplu un preparat de post. Ei bine, l-ai gasit. Prepara dovlecei prajiti. Sunt gata in maximum 15 minute si vor satisface, cu siguranta, pe toata lumea.

Dovlecei prajiti cu usturoi: cum ii pregatim

Ingrediente necesare: 

  • 2 dovlecei
  • 1 cana de faina
  • Ulei
  • Rozmarin
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare:

  1. Curata dovleceii si taie-i in felii de 1cm grosime.
  2. Tavaleste dovleceii prin faina si pune-i la prajit cu frunzele de rozmarin.
  3. Striveste usturoiul si freaca-l  cu putina sare, putin ulei, dupa care adauga apa.
  4. Serveste dovleceii calzi cu mujdei de usturoi.

Citeste si: Dovlecei gratinati - Deliciu la cuptor!

O reteta simpla si rapida: Dovlecei prajiti de post dar cat se poate de gustosi. Acum, dintr-o singura reteta ai facut o mancare buna dar si o garniture pe cinste pentru o masa festiva.

Dovlecei prajiti cu usturoi si otet

Putem prepara niste dovlecei prajiti deliciosi cu usturoi si chiar cu otet. Iata ce avem nevoie:

  • 2 dovlecei medii
  • 5 catei de usturoi
  • 6 linguri otet din vin
  • 8 linguri de apa
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit dovleceii

Citeste si: Salata de dovlecei

Mod de preparare:

Taiem dovleceii in niste felii subtiri, punem uleiul la incins, apoi punem dovleceii la prajit pana devin aurii. Intre timp, piseaza usturoiul pana devine ca o pasta. Apoi, intr-un bol incapator, amestecam usturoiul cu otetul, uleiul de masline si apa

Cand dovleceii s-au prajit, ii adaugam si pe ei in bol si punem totul la rece, aproximativ doua ore.

Salata de dovlecei cu usturoi

Va mai prezentam si o reteta de salata de dovlecei cu usturoi, pe care o puteti servi celor dragi mai ales pe timp de vara.

Vom avea nevoie de o jumatate de kilogram de dovlecei, doi catei de usturoi, un fir de ceapa verde, doua linguri de maioneza, sare, piper si verdeata tocata marunt.

Mod de preparare

Dupa ce spalam bine dovleceii ii taiem in straturi subtiri, apoi in cubulete. Apoi punem la fiert circa 2 litri de apa si presaram putina sare. Punem dovleceii cand apa da in clocot. Ii lasam pana sunt crocanti si ii scufundam in apa rece. Ii trecem prin strecuratoare. 

Punem totul intr-un castron, adaugam maioneza, usturoiul zdrobit, precum si verdeata. Amestecam usor si punem totul la rece pret de 1-2 ore.

Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Ce parfum te caracterizeaza?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe