20 de rețete de la restaurant pe care le poți face acasă

Cuprins
Gustul mâncărurilor de acasă este greu de înlocuit. Avem siguranța că știm ce ingrediente am folosit, că sunt proaspete și, nu în cele din urmă, cheltuim mai puțini bani, iar porțiile sunt mai mari. Într-adevăr, este mult mai comod să mergi la un restaurant și să comanzi preparatele care îți fac cu ochiul, dar avem vești bune!
Pentru că știm că ești o gurmandă, îți oferim câteva rețete ca să faci acasă mâncare exact ca la restaurant.
20 de rețete de la restaurant pe care le poți face acasă
Mâncare chinezească
Trăiască amestecurile de legume mexicane congelate! De ce să mergi la restaurant și să dai o grămadă de bani pe o gustare ca asta, când poți să o faci acasă în câteva minute? Ai nevoie de o pungă de legume congelate, un piept de pui și condimente.
Vezi rețela aici
Supă de broccoli
Când comanzi supă de broccoli la restaurant, trebuie să știi că ingredientele sunt broccoli și... brânză. Acasă, poți să folosești smântână, pentru o consistență cremoasă și un gust mult mai bun.
Vezi rețeta aici
Chifteluțe în sos
Atât de simplă și ieftină este această rețetă, dar atât de prețuită în restaurante. Cu un specific italienesc, acest preparat poate să fie îmbunătățit dacă faci și o porție de spaghetti ca garnitură. Cașcavalul răzuit deasupra este secretul pentru un plus de savoare.
Vezi rețeta aici
Paste cu pui
Acesta este genul de preparat care se face repede, cu bani puțini și este ideal pentru cina în familie sau cu prietenii. Poți să completezi rețeta cu un sos de roșii și busuioc.
Vezi rețeta aici
Fresh de fructe
Un fresh de fructe este ideal pentru zilele toride. Răcoritor și gustos, este foarte ușor de făcut acasă. Ai nevoie de fructe, lapte, miere și un blender.
Vezi rețeta aici
Sandvici cu pastramă
Un sandvici precum cel din imagine este destul de costisitor dacă alegi să îl servești în oraș. Dacă îl faci acasă, ai nevoie de pastramă, cartofi prăjiți, brânză sau cașcaval și roșii. Îți dăm secretul nostru ca să obții un gust desăvârșit: sosul coleslaw. Pastrama poate fi afumată sau cumpărată proaspătă și prăjită pe grătar.
Ingrediente: 1/2 ceașcă de zahăr, 1/2 ceașcă de oțet de mere, 2 legături de salată mărunțită, cartofi prăjiți, 1/4 semințe de țelină, 1/4 linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper, 1 kilogram de pastramă feliată, 4 felii de cașcaval, 8 felii de pâine prăjită, 2 roșii feliate.
Mod de preparare: într-un bol mare se amestecă zahărul cu oțetul și se adaugă salata, după care se acoperă și se lasă 30 de minute. Între timp, se prăjesc cartofii. Se scoate salata din oțet și zahăr, se scurge și restul se amestecă cu semințe de țelină, piper și sare într-un alt bol. Acest amestec se pune peste salată.
Pastrama se pune la cuptor până se numenește, iar în ultimele două minute se adaugă cașcavalul deasupra până se topește. Toate ingredintele se pun pe felii de pâine prăjită.
Pită grecească cu carne
De ce să cauți un restaurant grecesc ca să îți faci pofta, când poți să faci asta la tine acasă? Dacă poți să faci lipia de casă, este cu atât mai bine. Ai nevoie de carne tocată sau bine mărunțită, trasă la tigaie, roșii, crastraveți și un sos tzatziki.
Ingrediente: 1 kgilogram de carne tocată, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 1 ceașcă de iaurt, 1 linguriță de mărar, 1 linguriță de oregano uscat, 3/4 linguriță de sare, 1/2 de castravete, 4 pite.
Mod de preparare: se călește ceapa cu usturoiul și carnea timp de 8-10 minute. Se adaugă oregano și sarea. Într-un bol mic se amestecă roșiile, castravetele și mărarul, toate mărunțite, și apoi se pun toate pe pită împreună cu amestecul cu carne.
Ceapă pane
Secretul unui preparat reușit care este realizat în întregime din ceapă este să folosești unt și muștar. Alege să pui ceapa la cuptor, nu să o prăjești, pentru că iese mult mai gustoasă. Adaugă lângă ceapă un sos de usturoi sau de smântână.
Ingrediente:2 cepe, 1 linguriță de unt topit, 2 lingurițe de muștar, 1/4 linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper, 1/4 ceașcă de smântână, 1/4 ceașcă de maioneză, 1 linguriță de praf de ceapă, 1/4 linguriță de praf de usturoi, 1/4 ceașcă de mărar.
Mod de preparare: se crestează ceapa în formă de floare. Se unge cu unt, se trece prin pesmet și se bagă la cuptor 8-10 minute, la temperatură medie. Alături, se face un sos din smântână, maioneză, ceapă pudră, pudră de usturoi și mărar.
Salată Caesar cu pui
Ca să fii sigură că toate ingredientele sunt proaspete, alege să îți faci o salată gustoasă acasă. Da, salata poate să fie foarte sățioasă dacă pui ou, avocado și pui la grătar pe lângă celelalte legume. Poți să folosești și un topping pentru o consistență mai fluidă.
Vezi rețeta aici
Sos salsa
Roșii proaspete, ceapă, usturoi, piper și busuioc - de ingredientele acestea ai nevoie ca să obții cel mai bun sos salsa. Poți să îl folosești la sosuri pentru paste, pentru fripturi, dar și ca topping pentru cartofi sau sandviciuri.
Vezi rețeta aici
Biscuit cu ou și carne
Acest preparat este perfect pentru diminețile de weekend în care vrei să îți răsfeți iubitul cu un mic dejun la pat.
Ingrediente: aluat, 2 lingurițe de apă, 2 ouă, 1 linguriță de arpagic măcinat, 2 cârnați, 2 felii de cașcaval.
Mod de preparare: se porționează aluatul cu gura unei cești. Se bagă la cuptor la 205 grade Celsius timp de 10-12 minute. Într-un bol se amestecă oul cu arpagicul și se pune în tigaie, la foc mediu, până se obține compoziția unei omlete. Toate ingredientele se pun între două felii de pâine prăjită sau pe vatră.
Nuggets
Atunci când îți este foame, dar nu ai prea mult timp la dispoziție să gătești, nuggets pot fi o alegere fericită și sățioasă.
Ingrediente: 1/2 ceașcă de pesmet, 1/4 ceașcă de parmezan, 1 linguriță de sare, 1 piept de pui.
Mod de preparare: se amestecă într-un bol pieptul de pui tăiat bucăți, cu parmezan, sare, ulei și se pune în tavă la cuptor la 200 de grade Celsius timp de 10-15 minute.
Pizza burger
Pizza este o mâncare de weekend, iar rețeta de mai jos se realizează repede și este perfectă pentru o seară cu prietenii.
Ingrediente: 1 kilogram de carne tocată, 4 lingurițe de sare, blat de pizza, 1/2 ceașcă de sos la alegere, 1 ceapă tocată, 2 cești de cașcaval răzuit, 2 cești de salată tocată, 1/2 ceașcă de castraveți murați feliați.
Mod de preparare: se încălzește cuptorul la 230 de grade. Într-o tigaie se călește carnea 6-8 minute. Pe blatul de pizza se pun toate ingredientele, mai puțin cașcavalul și castraveții murați, care se pun cu 2 minute înainte de a scoate pizza de la cuptor. Pizza se lasă la cuptor 15-20 de minute.
Fursecuri cu răvașe
Atunci când familia se strânge în jurul mesei, toate preparatele sunt admirate și savurate. Fursecurile cu răvașe sunt un desert simplu și gustos. Mai mult, o să ai ocazia să te transmiți încă o dată celor dragi ce înseamnă ei în viața ta.
Rețeta este simplă: ai nevoie de aluat de plăcintă și de bilețele cu mesaj pe care să le pui în aluat. Se lasă la cuptor până se rumenesc.
Frappe cu dovleac
Wow! Ai încercat vreodată o combinație între cafea și legume? Suprinde-ți prietenii cu un frappe cu dovleac. Gustul ușor picant este deosebit!
Ingrediente: 2 cești de lapte, 2 lingurițe de pastă de dovleac, 2 lingurițe de zahăr, 2 lingurițe de esență de vanilie, 1/2 pudră de dovleac, 1/2 ceașcă de esspreso.
Mod de preparare: într-o oală se amestecă laptele, dovleacul și zahărul și se fierb la foc mic. Se adaugă esența de vanilie și pudra de dovleac. Tot amestecul se dă prin blender și se combină cu esspreso și frișcă.
Supă cu tăiței
Supa cu tăiței este ideală pentru un prânz lejer. Poți să faci o oală mare și ai mâncare pentru câteva zile.
Vezi rețeta aici
Sandvici cu brânză și carne prăjită
Dacă îți place să mănânci fast-food, poți să încerci să faci și acasă această rețetă simplă, dar delicioasă.
Ingrediente: 1 ceapă tocată, 1/2 kilogram de ciuperci măcinate, 1 ardei gras feliat, 1 ardei kapia feliat, 6 lingurițe de ulei de rapiță, 1/2 kilogram de carne tăiată fâșii, cașcaval.
Mod de preparare: într-o tigaie se călesc ceapa, ardeii și ciupercile. Apoi, se înlătură ardeii din compoziție și se adaugă carnea, care se lasă 5 minute la prăjit. Compoziția se pune într-o chiflă și se adaugă cașcaval răzuit deasupra.
Tartă cu spanac la cuptor
Mai este puțin până la sosirea primăverii și toate standurile din piață o să fie pline de verdeață. Spanacul este una dintre cele mai sănătoase verdețuri. Nu ezita să îl încerci și sub forma unei tarte la cuptor!
Vezi rețeta aici
File de pește panne
Dacă ești la regim sau pur și simplu vrei să mănânci mai sănătos, peștele este întotdeauna o variantă excelentă. Carnea este sățioasă și gustul este de neegalat.
Vezi rețeta aici
Rulouri de ou
Dacă vrei să îți surprinzi iubitul cu o cină romantică, gătește ceva deosebit. Rulourile cu ou și carne sunt ideale pentru un astfel de moment.
Ingrediente: 1/2 kilogram de carne tocată, 2 kilograme de legume asezonate, 1 linguriță de sos teriyaki, 10 rulouri de ou din comerț.
Mod de preparare: într-o tigaie se călesc carnea tocată cu legumele și sosul teriyaki. Se adaugă 3 lingurițe din această compoziție în fiecare rulou de ou. Se lasă la cuptor 3-4 minute și se servesc cu sos.
Sigur ți-am făcut poftă cu preparatele de mai sus. Nu mai pierde timpul, pune-ți șorțul pe tine și fugi în bucătărie. Poftă bună!



Surse foto: iStock