Reteta pentru turta de malai

Reteta pentru turta de malai
Andreea Gluh, redactor
Vineri, 07.08.2015

Cuprins

Romanii folosesc malaiul pentru a prepara o multime de bunatati, mamaliga, bulzul si pestele prajit fiind doar cateva dintre ele. Astazi, insa, o sa iti propunem sa pregatesti un alt inlocuitor pentru paine, care are un gust deosebit: turta de malai. Reteta este simpla, iar la final, te vei bucura de gustul deosebit al acestui preparat tipic romanesc.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a pregati turta de malai! 

Turta de malai - o reteta pentru un cos cu merinde traditionale

Inainte de toate, trebuie sa tii la indemana cateva ingrediente-cheie:


- 1 kg de porumb;

- 300 gr de faina de grau 000;

- 800 ml de lapte;

- putina sare, dupa gust.

 

Modalitatea de preparare este foarte simpla:

Tot ce trebuie sa faci este sa pui laptele la fiert, la foc mic, adaugand in el si sarea. Apoi, amesteca malaiul cu faina de grau si toarna-le in ploaie in vasul cu lapte. Amesteca in continuu, pana cand compozitia se ingroasa, apoi pune-o intr-o tava unsa cu putin ulei. Lasa totul la cuptor, la o temperatura de 180 de grade, pana cand la suprafata se formeaza o pojghita aurie. Apoi, poti scoate turta de malai din cuptor, pentru a o portiona.

Pofta buna! 

Turta de malai merge de minune alaturi de cateva linguri de smantana si putina branza de burduf, dar si impreuna cu traditionalele sarmale, inlocuind mamaliga de care probabil deja te-ai plictisit.

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Vineri, 07.08.2015
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe