Retete de aperitive frantuzesti: fructe de mare si No pastry quiche

Cuprins
Daca nu ai avut ocazia sa mergi in Franta, iar toata lumea lauda delicioasele aperitive de acolo, demonstreaza-le ca tu poti sa pregatesti aperitive frantuzesti si fara sa fii nevoita sa strabati atatia kilometri. Mai exact, poti sa le prepari chiar la tine in bucatarie! Iata cum!
Fructe de mare bonne femme
Ingrediente: - o punga cu fructe de mare congelate (450 g) - 450 g ciuperci - 4 salote - 1 l supa de peste - 500 ml smantana - 300 g unt - vin alb - patrunjel |
![]() |
Cum prepari acest aperitiv frantuzesc?
1. In primul rand trebuie sa potrivesti cuptorul la 260 grade.
2. Speli salotele si ciupercile si le tai in felii subtiri.
3. Ungi un bol cu unt si adaugi si un praf de sare si de piper.
4. Pui pe fundul ei salotele si ciupercile, iar pe deasupra presari patrunjel.
5. Acum adaugi si fructele de mare si supa de peste. Torni vin alb cat sa acopere compozitia.
6. Pui capacul si introduci oala la cuptor pentru cca 40 min.
7. Dupa 40 min, scoti aperitivul si ii scurgi sosul intr-un recipient, peste care adaugi smantana si unt, amestecand bine.
8. Acest sos il torni peste fructele de mare si il mai dai la cuptor pentru inca 5 minute.
No pastry quiche
Ingrediente:
- 4 oua
- 200 ml smantana
- un pahar de lapte
- 70 g faina
- 100 g bacon
- 100 g branza rasa
- sare
- piper
Cum prepari aperitivul frantuzesc?
1. Intr-un bol, amesteci faina cu ouale si adaugi sare si piper dupa gust. Adaugi si smantana si laptele, amestecand in continuare.
2. Intr-o tigaie prajesti baconul taiat marunt, apoi il pui in compozitie si amesteci.
3. Pui compozitia in sase boluri, in mod egal, iar pe deasupra presari in fiecare branza rasa.
|
![]() |
Aperitivele frantuzesti sunt foarte delicioase si nici nu necesita mult timp ca sa le prepari. Pentru un gust mai bun, se servesc imediat ce le-ai facut.


