Pregateste un aperitiv format din gustari reci si calde

Pregateste un aperitiv format din gustari reci si calde
Alexandra Machitescu
Miercuri, 21.04.2010

Cuprins

Cand pregatesti un platou trebuie sa te gandesti ce ar fi pe placul celor care mananca. Ca sa fii sigura ca nu vei da gres prepara mereu si aperitive reci si calde. Iti propun clatite cu urda si ardei si rosii cu branza de burduf. Prin combinatia celor doua gustari calde si reci acoperi toate gusturile - de la dulce la sarat, de la proaspat la gatit.

Gustari calde si reci - clatite cu urda!

Gustari reci si calde  
Ingrediente necesare:

Pentru clatite:
2 oua
500 de ml apa minerala
un varf de cutit de sare
250 gr faina in ploaie
o legatura marar.

Pentru umplutura:
500 gr urda dulce
4 linguri iaurt
o lingurita boia dulce
piper
o legatura marar

 

Clatitele:
Ouale se pun intr-un castron, se bat bine, se adauga sarea si mararul.
Pune apa minerala si amesteca in continuare, dupa adauga faina in ploaie. Daca aluatul ti se pare prea subtire mai adauga faina. Se pregatesc foile bine rumenite

Umplutura:

Urda se amesteca cu iaurtul, piperul, boiaua si mararul.

Cu aceast amestec vei umple foile de clatite. Acest preparat se serveste cald!

Aperitive reci si calde - rosii si ardei cu branza de burduf!

Aperitive reci si calde

Ingrediente necesare:
6 rosii
6 ardei verde
600 gr branza de burduf
4 linguri iaurt
sare
piper
patrunjel

Rosiile si ardeii se spala bine. Rosiilor li se taie capacele, se curata de seminte si se pun la scurs. Ardeii se taie pe jumatate si se curata bine de seminte.

Separat, intr-un castron se pune branza de burduf in care se amesteca iaurtul, sarea si piperul. Cu acest amestec vei umple rosiile si ardeii. Deasupra vei pune cate un fir de patrunjel.

Gustari reci si calde

Acesta combinatie de aperitive reci si calde va satisface pana si cel mai pretentios gurmand! Bucura-te de niste gustari reci si calde alaturi de toata familia!  

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 21.04.2010
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 21.04.2010
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Miercuri, 21.04.2010
Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Test chinezesc: Ce mesaj are prajitura ta cu ravas?
Test chinezesc: Ce mesaj are prajitura ta cu ravas?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.2 (456)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024

Ne găsești pe