Ciorba de ied - savoare si traditie!

Ciorba de ied - savoare si traditie!
Alexandra Machitescu
Luni, 03.05.2010

Cuprins

Intotdeauna ti s-a parut ca ciorba este o mancare greu de facut si multe prea pretentioasa. Afla ca nu este asa! Ciorba este usor de facut si satioasa! Daca vrei sa prepari o ciorba usoara si foarte gustoasa, e timpul sa inveti sa gatesti o ciorba de ied. Incearca acum gustul delicios al unei ciorbe proaspat facute!

Ciorba de ied - un deliciu in castronul tau!

Ciorba de ied Ingrediente necesare pentru ciorba de ied:
- 1 kg carne de ied (poti pune si capatana)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 3 cartofi
- 1 ardei
- ½ telina
- ½ radacina de leustean
- un ou
- 2 linguri de orez
- 4 linguri de bulion
- sare
- piper
- leustean
- tarhon
- 500 ml bors

Cum prepari ciorba de ied?

Pasul 1:
Carnea de ied o speli bine si o pui la fiert in apa cu sare.
Pasul 2:
Dupa 20 de minute, adaugi ceapa tocata marunt, morcovii taiati rondele, ardeiul taiat fideluta, telina si radacina de patrunjel rase. Dupa alte 10 minute, pui cartofii taiati cubulete si orezul.
Pasul 3:
Lasa la fiert pana cand legumele sunt bine fierte si adauga bulionul.
Pasul 4:
Separat, incalzeste borsul amestecat cu leustean. Cand acesta da in clocot, adauga peste ciorba.
Pasul 5:
Adauga oul batut bine, condimenteaza dupa gust si adauga tarhonul taiat marunt.

Ciorba de ied

Ciorba de ied se serveste fierbinte cu un ardei iute langa, pentru un gust desavarsit. Poti adauga in fiecare farfurie inca putin leustean. Gateste si bucura-te de acest preparat plin de gust si vei avea parte de aprecierea intregii familii!

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Luni, 03.05.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 03.05.2010
Articolul urmator »
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (36)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
romeo domnescu (anonim)
17 iulie 2011 21:09

Sunt cateva inadventente: poza cu reteta ( nu detaliez, e evident!), radacina de leustean e de patrunjel, nu??, rosia este mai buna ca bulionul, orezul cu cartofii nu prea merg, iar leustenul cu tarhonul nici atat !!Gata cu critica, ideea e grozava si de aceea am comentat-o !!!

marieta (anonim)
30 aprilie 2011 07:07

si eu fac azi o f f f buna ciorba de ied

Ne găsești pe