Ciorba de ied - savoare si traditie!

Cuprins
Intotdeauna ti s-a parut ca ciorba este o mancare greu de facut si multe prea pretentioasa. Afla ca nu este asa! Ciorba este usor de facut si satioasa! Daca vrei sa prepari o ciorba usoara si foarte gustoasa, e timpul sa inveti sa gatesti o ciorba de ied. Incearca acum gustul delicios al unei ciorbe proaspat facute!
Ciorba de ied - un deliciu in castronul tau!
![]() |
Ingrediente necesare pentru ciorba de ied: - 1 kg carne de ied (poti pune si capatana) - 2 cepe - 2 morcovi - 3 cartofi - 1 ardei - ½ telina - ½ radacina de leustean - un ou - 2 linguri de orez - 4 linguri de bulion - sare - piper - leustean - tarhon - 500 ml bors |
Cum prepari ciorba de ied?
Pasul 1:
Carnea de ied o speli bine si o pui la fiert in apa cu sare.
Pasul 2:
Dupa 20 de minute, adaugi ceapa tocata marunt, morcovii taiati rondele, ardeiul taiat fideluta, telina si radacina de patrunjel rase. Dupa alte 10 minute, pui cartofii taiati cubulete si orezul.
Pasul 3:
Lasa la fiert pana cand legumele sunt bine fierte si adauga bulionul.
Pasul 4:
Separat, incalzeste borsul amestecat cu leustean. Cand acesta da in clocot, adauga peste ciorba.
Pasul 5:
Adauga oul batut bine, condimenteaza dupa gust si adauga tarhonul taiat marunt.
![]() |
Ciorba de ied se serveste fierbinte cu un ardei iute langa, pentru un gust desavarsit. Poti adauga in fiecare farfurie inca putin leustean. Gateste si bucura-te de acest preparat plin de gust si vei avea parte de aprecierea intregii familii!


