Gem de caise - o comoara a camarii

Miercuri, 22.08.2018
Cuprins
Caracteristici
Ti-ar placea sa ai camara plina si nu stii cum sa faci gem? Iata cea mai usoara reteta de gem de caise. Dureaza ceva timp dar metoda de preparare este simpla si la indemana oricui.
Gem de caise - acum la indemana ta!
![]() |
Ingrediente pentru gem caise:
- 3 kg caise
- 1,5 kg zahar (daca se poate tos)
- 1 lamaie
Metoda de preparare:
- Curata caisele de samburi (le rupi pe jumatate) si de coaja (e bine sa le alegi mai coapte ca sa se curate usor). Intr-o oala inalta se pun fructele si se acopera cu zahar. Se lasa 2 ore pentru a-si lasa zeama.
- Dupa 2 ore se pune compozitia la foc mic si se fierbe. Amesteca mereu pentru a nu se lipi. Cand compozitia scade la jumatate, ia-o de pe foc si lasa-o deoparte pana a doua zi.
- Urmatoarea zi pui iar la fiert compozitia. Cand e gata se adauga lamaia si se mai lasa 10 minute pe foc. Se pune gemul in borcane si se pun capacele.
Bine de stiut!
- Ne dam seama cand compozitia de gem de caise este gata daca punem la racit o lingurita de gem si acesta se intareste.
- Gemul se fierbe de 2 ori pentru o conservare buna. Daca faceti asa nu mai aveti nevoie sa puneti conservant.
- Dupa ce ai pus gemul in borcane, lasa borcanele cu capacul in jos. Fructele se vor aranja singure in borcane.
Spor la treaba!
Alte retete care te-ar putea interesa: Compot de mandarine pentru toate sezoanele |
Vezi si

3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean |
Miercuri, 22.08.2018

Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean |
Miercuri, 22.08.2018

7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
Raluca Margean |
Miercuri, 22.08.2018