Cele mai bune batoane de susan homemade
Cuprins
Batoanele de susan reprezinta unul dintre deserturile preferate ale copilariei. Daca si astazi iti mai fac cu ochiul in supermarket, trebuie sa iti spunem ca nu mai este nevoie sa le achizitionezi, ci le poti prepara chiar in bucataria ta. In plus, iti propunem sa incerci o varianta vegana, care este mult mai sanatoasa si mai prietenoasa cu silueta ta. Te-am facut curioasa? Atunci descopera si tu, in cele ce urmeaza, care este cea mai simpla reteta pentru un astfel de baton de susan homemade!
Batoane de susan facute chiar de tine - desertul copilariei
Pentru acest deliciu, ai nevoie de numai trei ingrediente:
- 120 ml de sirop de artar;
- 100 gr de zahar de nuca de cocos;
- 200 gr de seminte de susan (crude sau prajite).
Modalitatea de preparare este urmatoarea:
Pe foc, intr-o tigaie, pune siropul de artar si zaharul si lasa-le sa fiarba la foc mic, pana cand fac spuma. Apoi adauga semintele de susan. Amesteca in continuu, pana cand acestea din urma isi schimba culoarea si devin aurii-brune. Apoi, pregateste o tava si pune pe fundul ei o bucata de hartie pentru copt, pe care trebuie sa o ungi cu putin ulei de samburi de struguri, astfel incat batoanele sa nu se lipeasca de ea. In continuare, folosind o spatula, imprastie uniform mixul preparat anterior. Va trebui sa fii rapida, pentru ca amestecul se solidifica rapid. Dupa ce ai trecut si de acest pas, asteapta cateva minute si, odata ce ai observat ca mixul s-a intarit putin, taie bucati de marimi egale, in forma dorita (de preferat patrate sau dreptunghiulare). Mai asteapta cel putin inca 10 minute inainte de a desprinde o astfel de bucata, pentru a o gusta.
Pofta buna!
Trebuie sa stii ca batoanele de susan homemade pot fi pastrate vreme de doua saptamani, daca le depozitezi intr-un recipient inchis ermetic. Asadar, te vei putea bucura de gustul lor minunat destul de mult, deci nu ezita sa incerci si tu aceasta reteta delicioasa si usor de preparat!
Sursa foto: wallflowergirl.co.uk