Papanașii Laurei Cosoi, numai buni pentru copii - cum se prepară, rapid și simplu
Caracteristici
Cea mai importantă masă a zilei este chiar desertul, după cum ar spune cei mici. Bine, asta nu înseamnă că adulții nu s-ar putea bucura și ei din când în când de o pauză dulce! Pentru a veni în ajutorul iubitorilor de preparate delicioase care vor să se răsfețe sau să le facă o surpriză gustoasă copiilor lor, minunata actriță Laura Cosoi (40 ani) a postat o nouă rețetă pe blog-ul ei: papanași cu kefir, pesmet și nucă.
Acum că așteaptă și cel de-al treilea copil, vedeta petrece tot mai mult timp în bucătărie, fiind o adevărată pasionată a gastronomiei. Mai mult, în anul 2015, aceasta a câștigat și premiul Best TV Chef Book-Europe, pentru volumul „Rămâi la masă?“, în cadrul concursului Gourmand World Cookbook Awards, din China.
Surse foto principala: Facebook, Facebook
Până la urmă, cine altcineva ar putea să ne destăinuie minunatele secrete ale unui preparat extraordinar, dacă nu o tânără mămică iubitoare de artă culinară? Haide să vedem cum se prepară papanașii cu kefir, pesmet și nucă!
Ingrediente pentru papanașii Laurei Cosoi
- 150 g griș,
- 1 gălbenuș de ou,
- o lingură de sana sau kefir,
- 1/2 linguriță scorțișoară,
- 1/2 linguriță cardamon,
- 2 linguri esență vanilie,
- 3-4 linguri de miere (sau zahăr),
- 1 lingură unt,
- 1/2 cană pesmet,
- 3 linguri nucă măcinată,
- un pliculeț zahăr vanilat (opțional).
Mod de preparare pentru papanașii Laurei Cosoi
- La foc mic, într-o oală se pune sana,
- Se amestecă constant și când începe să se separe se adaugă grișul treptat, în ploaie,
- Apoi se adaugă cardamonul, scorțișoara, vanilia, gălbenușul bătut și mierea,
- Se amestecă la foc mic până când compoziția devine omogenă și relativ groasă, ca pentru o mămăligă mai tare,
- Apoi se ia de pe foc și, într-o altă tigaie, se pune untul, apoi pesmetul, nuca și zahărul vanilat.
- În continuare se amestecă continuu până compoziția capătă o culoare rumenie,
- Imediat după, cu o lingură se ia din oală compoziția și se fac niște bile pe care le tragi în pesmet.
Și asta e tot!
De asemenea, poți adaugă și brânză de vacă în compoziție, dar în acest caz va trebui să folosești mai mult griș. După preferință, papanașii Laurei Coșoi pot fi umpluți cu fructe sau magiun.
Acum că ai aflat și tu secretele unei rețete extraordinare de papanași, cu siguranță că vrei să prepari și tu o porție! Spor la treabă și poftă bună!
Vezi și: Tiramisu fără mascarpone: o rețetă simplă și delicioasă
Surse articol: Click, Spynews, Astăzi
Surse foto: Facebook