Prajituri pentru Craciun – cele mai dulci cadouri

Cuprins
- Biscuiti festivi pentru Craciun
- Prajituri pentru Craciun - rasfat de iarna
- Prajituri cu ciocolata pentru Craciun
Se apropie sarbatorile si trebuie sa pui la punct din timp meniul festiv sau ce cadouri poti sa oferi celor dragi. Nici deserturile nu trebuie lasate pe ultima suta de metri, avand in vedere ca de multe ori sunt salvarea ta. Fie apar musafiri pe neasteptate, fie primesti o invitatie surpriza, ai nevoie de cele mai bune retete de prajituri pentru Craciun, cu ajutorul carora sa ii impresionezi.
Biscuiti festivi pentru Craciun
Inveseleste-i pe cei din jur cu cei mai simpatici biscuiti. Nu numai ca sunt foarte gustosi, dar se prepara usor si se pastreaza fragezi cateva zile.
Ingrediente: 325 g de faina, 200 g de
unt, 125 g de zahar, un plic de zahar vanilat, doua galbenusuri mari, un praf de
sare.
Preparare
Amesteca untul, faina, zaharul si praful de sare. Adauga galbenusurile si continua sa mixezi, pana la omogenizare. Pune compozitia pe o suprafata pe care ai presarat faina si formeaza o minge, dupa care acoper-o cu un prosop si las-o asa o jumatate de ora. Intinde aluatul si decupeaza forme din el. Fie improvizezi anumite modele, fie foloseste forme din comert speciale pentru sarbatorile de iarna. Asaza biscutii intr-o tava si tine-i la cuptor pana devin usor aurii. Lasa-i la racit, apoi ofera-le diferite interpretari. Poti sa formezi sandwich-uri din ei si sa pui la mijloc dulceata sau diferite creme delicioase ori sa ii presari cu un amestec din zahar pudra si scortisoara, apoi sa ii legi cu panglici, pentru un aspect deosebit.
Prajituri pentru Craciun - rasfat de iarna
Ingrediente: 125 g de unt moale, 125 g
de zahar, 3 oua, 150 g de faina, 500 g mix de fructe uscate, o lingurita de
scortisoara, un praf de sare.
Pentru decor: o lingurita de dulceata
de caise incalzita, 300 g martipan, decoratiuni argintii.
Preparare
Pune zaharul si untul intr-un bol si amesteca pana se formeaza o pasta, adauga ouale pe rand si incorporeaza faina, fructele uscate, scortisoara si sarea. Pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu-o in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute. Dupa ce este gata, las-o sa se raceasca complet, apoi ocupa-te de decorul prajiturilor pentru Craciun. Aplica un strat subtire de dulceata de caise, intinde martipanul si aranjeaza-l deasupra desertului. Fa cateva modele pe martipan, apoi presara decoratiuni argintii. Taie prajitura si aranjeaz-o pe un platou.
Prajituri cu ciocolata pentru Craciun
De pe lista retetelor de prajituri pentru Craciun nu pot sa lipseasca cele cu ciocolata. Avem pentru tine o reteta putin mai complicata, cu ingrediente diferite, care va iesi tare apetisanta.
Ingrediente: 75 g de cacao, 200 ml de
apa calda, putin bicarbonat de sodiu, 4 oua, 375 g de zahar brun (de preferat
Muscovado - un tip de zahar brun nerafinat), 175 ml de ulei, un plic de zahar
vanilat, 275 g de faina, un praf de sare. Pentru decor: doua linguri de cacao, 50 g de unt, doua linguri de sirop auriu sau melasa, stele de ciocolata sau alte decoratiuni. Preparare Amesteca cacaua cu apa calda, pune si bicarbonatul de sodiu si lasa la racit. Amesteca ouale, zaharul, sarea si uleiul. Incorporeaza faina treptat, apoi toarna si cacaua si omogenizeaza compozitia. Baga desertul la cuptor. Intre timp poti sa pregatesti decorul. Pune pe foc untul, siropul auriu si o lingura de apa. Adauga cacaua si amesteca bine. |
![]() |
Daca mai este nevoie, poti sa mai adaugi putina apa. Intinde glazura peste prajitura racita si decoreaza dupa preferinte.
Cu siguranta aceste prajituri pentru
Craciun vor fi vedetele din bucataria ta. Nu ezita sa le decorezi festiv, pentru a fi in ton cu decorul locuintei.
Sursa foto: womanandhome.com
Nu stii ce cadouri de Craciun sa le cumperi celor dragi? Gaseste idei in sectiunea Cadouri de Craciun DivaHair!

