Ce-ai zice de cateva piersici langa o suculenta carne de porc la gratar?

Ce-ai zice de cateva piersici langa o suculenta carne de porc la gratar?
Edda Bild
Joi, 20.05.2010

Cuprins

Orice reteta de carne de porc la gratar este binevenita si cu cat este mai inovatoare, cu atat va avea mai mult succes! Iar de aceasta data, combinatia de piersici cu o friptura suculenta este deliciul suprem. Otetul balsamic si zaharul brun vor scoate in evidenta dulceata piersicilor iar faptul ca le gatesti pe gratar ajuta la caramelizarea zaharurilor.

Carne de porc la gratar

Carne de porc la gratar

Ingrediente:

- bucati de muschi de porc - cam 2 kg
- un sfert de cana de otet balsamic
- 2 linguri de zeama proaspata de lamaie
- 3 linguri de cimbru proaspat tocat
- jumatate de lingurita de sare
- jumatate de lingurita de piper proaspat macinat
- 4 piersici mari, curatate si injumatatite
- 6 cani de salata verde sau aragula
- o lingurita de zahar brun

Preparare:

Pune fiecare bucata de muschi intre 2 foi de plastic rezistent si bate-o pana cand capata o grosime de maxim 1 cm.

Amesteca 2 linguri de otet, zeama de la lamaie, cimbrul, sarea si piperul intr-un bol mic. Pastreaza o lingura de amestec. Pune restul de amestec intr-o punga sigilabila. Adauga carnea de porc, sigileaza si lasa la marinat la frigider timp de o ora, rasucind-o ocazional.

Incalzeste gratarul la foc mediu, doar pe jumatate din gratar.

Pune piersicile, cu partea de mijloc in sus, pe o farfurie. Presara restul de 2 linguri de otet.

Ia carnea de porc din punga, sterge-o cu un prosop de hartie, unge-o putin cu ulei. Pune friptura pe gratar peste flacara directa si lasa sa se gateasca timp de 6 minute, rumenind-o pe toate partile. Apoi, pune pe partea neincalzita pentru timp de inca 20 de minute.

Pune piersicile, cu partea de mijloc in jos, pe gratar. Prajeste timp de 4 minute sau pana cand se inmoaie si capata o usoara tenta maronie. Intoarce-le pe partea cealalta si mai gateste timp de 2 minute. Taie fiecare jumatate de piersica in 4 felii si festinul este gata!

Presara cateva foi de salata cu restul de amestec, amestecand pentru a se acoperi bine. Apoi aranjeaza cu gust pe o farfurie: aragula, feliile delicioase de piersica si, fireste, fabuloasa carne de porc la gratar presarata cu un pic de zahar brun!

Aceasta friptura de carne de porc are toate ingredientele si aromele necesare pentru a revitaliza o petrecere de gratar! Asa ca invita-ti prietenii si pregateste-i pentru marea supriza a zilei!

Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Cat de fericit este iubitul tau langa tine?
Cat de fericit este iubitul tau langa tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0.9 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe