O friptura de porc la tava cu adevarat condimentata
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
Intotdeauna condimentele au schimbat cu adevarat gustul fripturii. Iata o reteta de friptura de porc la tava pe care o stiu din Ardel de la o unguroaica get-beget. Mi-a explicat atunci cat de importante sunt pentru ei condimentele si ce gust poate capata mancarea daca folosim condimentul potrivit!
Friptura de porc la tava nu a fost niciodata mai buna!
Ingrediente necesare pentru friptura de porc la tava: 1 kg carne de porc 4 linguri ulei de masline sare piper boia iute si dulce cimbru rozmarin 4 catei de usturoi 4 ardei iuti o lingura bulion
|
Cum prepari o friptura de porc la tava
![]() |
Pasul 1:
Se ia carnea si se taie felii groase. Se condimenteaza cu sare si cu piper.
Pasul 2:
Intr-un castron se amesteca 2 linguri de ulei cu bulionul, cu usturoiul pisat, cu ardeii iuti tocati marunt, cu sare, piper, boia, cimbru si rozmarin. Acest amestec se freaca bine pana se obtine o pasta omogena.
Pasul 3:
Fiecare felie de carne se unge pe ambele parti cu aceasta compozitie.
Pasul 4:
Se ia o tava si se unge cu putin ulei de masline. In tava se adauga 100 ml apa si feliile de carne. Totul se baga la cuptor pana cand carnea este rumenita (aproximativ 45-60 min).
Sfaturi utile:
E bine sa alegi o bucata de carne cu grasime. Friptura va avea un gust mai bun. Daca nu iti place mancarea foarte condimentata, lasa bucata de carne intreaga si unge-o cu pasta pe toata suprafata.
Timpul de preparare a fripturii variaza in functie de temperatura cuptorului. E bine ca acesta sa fie incalzit cu 10 minute inainte sa pui tava.
Aceasta reteta de friptura la porc la tava preparata dupa o reteta ungureasca este intr-adevar o explozie de gust si arome. Gateste acum acest preparat si vei avea parte de o combinatie unica de savoare!


