Serveste un gratar de porc cu sos din iaurt si smantana

Serveste un gratar de porc cu sos din iaurt si smantana
Roxana Gheorghe
Vineri, 26.03.2010

Cuprins

Toti credeam ca nu este bine sa mancam carne de porc, pentru ca este foarte grasa. Dar documentandu-ma, am aflat ca aceasta conceptie este falsa. Carnea de porc ne ajuta foarte mult sa avem o alimentatie echilibrata. Ea nu contine mai multe calorii decat carnea de pui. Intr-adevar, porcul are grasime, dar aceasta este foarte vizibila, prin urmare, se indeparteaza foarte usor. Odata ce ai scapat de aceasta grasime, poti sa consumi cu incredere carne de porc. Daca te-ai convins, eu o sa iti arat cum poti sa prepari un gratar de porc.

Cum prepari carnea de porc la gratar?

Cea mai buna parte pentru gratar de la porc este muschiul, deoarece este foarte fraged. Asa ca vei intrebuinta muschiul de o parte si de alta a coloanei vertebrale, pana sus la ceafa. Carnea o tai in felii de 2 - 3 cm grosime cu sau fara vertebra de care este prinsa. Nu bati feliile cu ciocanul. Le treci prin ulei sau le ungi cu o pensula, mai ales cele care nu au grasime intre fibrele de carne si le asezi nesarate pe gratarul incins.

Aceasta friptura o servesti pe masura ce este gata, cu bucatele de unt si felii de lamaie, sau cu mujdei de usturoi. Nu astepta pana se frig toate, deoarece isi pierd savoarea si aroma.

 gratar porc

Ca acest gratar de porc sa fie si mai gustos, poti sa il servesti alaturi de un delicios sos. Recomandarea noastra: Sos din iaurt si smantana.

Ingrediente sos din iaurt si smantana fara ou:

- 100 g iaurt
- 100 ml smantana
- o lingurita mustar
- o ceapa verde, taiata marunt cu cozi cu tot
- marar
- patrunjel
- ½ lingurita sare fine
- o lingurita rasa zahar

Cum prepari acest sos?

Simplu. Amesteci toate ingredientele mentionate si le bati bine cu furculita.
Il poti folosi la garnitura la orice friptura.

 gratar porc

Daca ti s-a facut pofta, tot ce trebuie sa faci este sa te apuci sa pregatesti gratarul de porc. Nu uita ca sosul va da un gust si mai bun acestuia.

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 26.03.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 26.03.2010
Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (27)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Piper verde: beneficii și proprietăți
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.03.2024
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.12.2023
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Raluca Margean | Miercuri, 06.03.2024

Ne găsești pe