Cartofi aurii la cuptor, cu usturoi si rozmarin

Afla si tu reteta pentru cartofi aurii cu usturoi si rozmarin, un preparat ideal pentru orice ocazie!
Sursa foto: www.bbcgoodfood.com
Ingrediente (2-3 portii):
- 1/2 kg cartofi noi
- 4 linguri de ulei de masline
- rozmarin proaspat
- 5 catei de usturoi zdrobiti usor
- 1 lingura de unt
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 260 grade Celsius. Curata cartofii, spala-i, usuca-i bine si taie-i in sferturi.
2. Unge un vas de ceramica cu uleiul de masline si pune-l in cuptor, pana cand uleiul se incinge (in jur de 3 minute). Adauga untul, lasa-l sa se topeasca, apoi adauga cartofii, rozmarinul proaspat si usturoiul, amestecand totul pentru a imbina gusturile. Adauga sare si piper dupa gust.
3. Cartofii se lasa la cuptor circa 35 de minute, pana cand capata o crusta aurie. Verifica-i din cand in cand, ca sa nu se arda si intoarce-i pe la jumatate timpului de coacere. La sfarsit ia rozmarinul de pe cartofi si mai amesteca-i o data.
Cartofii aurii se servesc cel mai bine alaturi de un vin rosu si orice fel de carne, rosie, alba sau de peste. Ei merg in special cu preparate traditionale, precum friptura de porc la ceaun sau friptura de vita la cuptor.
Daca ai chef de un preparat delicios, dar nu foarte greu de facut, cartofii aurii la cuptor sunt o alegere ideala pentru o masa in familie sau pentru o cina cu invitati.


