Cartofi aurii la cuptor, cu usturoi si rozmarin

Cartofi aurii la cuptor, cu usturoi si rozmarin
Redactor Alexa Galgau
Miercuri, 19.02.2014

Cartofii aurii la cuptor sunt un preparat cu care poti multumi aproape orice invitat, indiferent cat de pretentios este. Acestia se prepara foarte usor si cu doar cateva adaosuri de arome pot deveni mancarea preferata a familiei.

Afla si tu reteta pentru cartofi aurii cu usturoi si rozmarin, un preparat ideal pentru orice ocazie!

Sursa foto: www.bbcgoodfood.com

Ingrediente (2-3 portii):

- 1/2 kg cartofi noi
- 4 linguri de ulei de masline
- rozmarin proaspat
- 5 catei de usturoi zdrobiti usor
- 1 lingura de unt

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 260 grade Celsius. Curata cartofii, spala-i, usuca-i bine si taie-i in sferturi.

2. Unge un vas de ceramica cu uleiul de masline si pune-l in cuptor, pana cand uleiul se incinge (in jur de 3 minute). Adauga untul, lasa-l sa se topeasca, apoi adauga cartofii, rozmarinul proaspat si usturoiul, amestecand totul pentru a imbina gusturile. Adauga sare si piper dupa gust.

3. Cartofii se lasa la cuptor circa 35 de minute, pana cand capata o crusta aurie. Verifica-i din cand in cand, ca sa nu se arda si intoarce-i pe la jumatate timpului de coacere. La sfarsit ia rozmarinul de pe cartofi si mai amesteca-i o data.

Cartofii aurii se servesc cel mai bine alaturi de un vin rosu si orice fel de carne, rosie, alba sau de peste. Ei merg in special cu preparate traditionale, precum friptura de porc la ceaun sau friptura de vita la cuptor.

Daca ai chef de un preparat delicios, dar nu foarte greu de facut, cartofii aurii la cuptor sunt o alegere ideala pentru o masa in familie sau pentru o cina cu invitati.

Vezi si
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Miercuri, 19.02.2014
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 19.02.2014
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 19.02.2014
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.2 (14)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe