3 retete la cuptor gata in mai putin de 30 minute

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
3 retete la cuptor gata in mai putin de 30 minute
Redactor Alexa Galgau
Miercuri, 26.08.2015

Cuprins

Caracteristici

Poate ca a trecut valul de caldura pe acest an, insa sa fim sincere: cine nu isi doreste sa prepare niste mancaruri care sa stea cat mai putin la cuptor? In ziua de azi, accentul cade pe acele mancaruri a caror preparare este de ordinul minutelor, nu orelor, din cauza ca avem niste vieti mult prea aglomerate pentru a ne complica cu altceva. De aceea, am pregatit pentru tine azi 3 retete delicioase la cuptor, gata in mai putin de 30 de minute si sanatoase pe deasupra! Alege una dintre ele si convinge-te ca mancarea buna nu este neaparat cea pentru care stai ore in sir in bucatarie!

3 retete la cuptor rapide si gustoase

 

1. Piept de pui la cuptor cu lamaie si piper

Ingrediente:

- 2 bucati de piept de pui cu sau fara piele (cum preferi);

- 1 lingura si jumatate de ghee* (sau unt obisnuit);

- coaja de la o lamaie si jumatate din suc;

- sare si piper dupa gust.

* Numit si unt clarificat, acesta este un ulei obtinut din grasimea de la unt si este foarte sanatos. Este recomandat sa il folosesti pentru ca rezista mult mai bine la temperaturi inalte. Afla de AICI cum sa il prepari, este foarte simplu! 

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Unge o tava cu unt, apoi asaza bucatile de piept de pui in ea. Unge-le si pe acestea cu unt, stropeste-le cu zeama de lamaie, asezoneaza-le cu condimente dupa gust si presara si coaja de lamaie peste ele. 

2. Pune puiul la cuptor timp de 20 de minute, pana se rumeneste si capata o crusta aurie. Lasa-l deoparte timp de 15 minute inainte de a-l servi. 

Pofta buna!

 

2. Somon cu spanac la cuptor

Ingrediente:

- 200 g de file de somon fara piele;

- 1 lingura de ulei de masline extravirgin;

- 2 catei de usturoi curatati si zdrobiti;

- 1 punga de baby spanac, spalat, inca umed;

- 2 linguri de zeama de lamaie proaspat stoarsa;

- sare si piper dupa gust. 

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

2. Pune somonul intr-un vas de ceramica si asezoneaza bine cu sare si piper. Pune-l la cuptor timp de 15-20 de minute (pana cand capata o crusta apetisanta). Nu iti face probleme, somonul este destul de gras incat sa nu se usuce daca nu il stropesti cu ulei.

3. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga usturoiul. Adauga spanacul umed si gateste-l pana devine fraged si inchis la culoare. Adauga zeama de lamaie. Pune spanacul peste somon si serveste totul alaturi de piure sau de cativa cartofi copti.

Pofta buna!

 

3. Cartofi wedges cu ierburi

Ingrediente:

- 3 cartofi albi mari, spalati cu un burete de sarma, dar necuratati de coaja;

- 3 linguri de ulei de masline;

- 1 lingurita de pudra de usturoi;

- 1/2 lingurita de rozmarin uscat;

- 1/2 lingurita de cimbru;

- 1/2 lingurita de sare;

- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat;

- 1/4 lingurita de pudra de paprika;

- o mana de verdeata proaspata, de exemplu patrunjel, marar sau menta (optional).

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius si tapeteaza tava cuptorului cu folie de aluminiu.

2. Intr-un castron mare, amesteca uleiul de masline, pudra de usturoi, rozmarinul, cimbrul, sarea, piperul si paprika, pana cand se omogenizeaza. 

3. Foloseste un cutit mare pentru a taia cartofii in jumatati, apoi pune-le cu fata in jos pe un tocator. Dupa aceea, indreapta lama cutitului la un unghi de 36 de grade pe lungime, dinspre exterior spre centrul cartofului. Taie astfel 5 bucati pentru fiecare jumatate de cartof. 

4. Adauga feliile de cartofi in castronul cu sosul cu ierburi si amesteca bine, astfel incat sa fie acoperiti de acesta pe toate fetele. Asaza apoi feliile cu fata in jos pe folia de aluminiu si pune cartofii la cuptor circa 25 de minute, pana cand devin aurii si au o crusta apetisanta. Verifica-i cu un cutit si daca sunt gata, lasa-i la racit 5 minute inainte de a-i servi. Adauga verdeata proaspata peste ei si savureaza-i!

Pofta buna!

Acestea sunt doar 3 exemple de retete la cuptor rapide, dovada clara ca nu trebuie sa ai mult timp ca sa mananci sanatos si gustos!

Iata si doua retete de gustari calde si rapide!    

Surse: popsugar.com; mensfitness.com; fullthymestudent.com

Vezi si
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Miercuri, 26.08.2015
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 26.08.2015
Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (17)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe