Invata sa pregatesti un mic dejun spaniol
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Mic-dejun
- Retete internationale
Nu exista cafenea sau restaurant care sa nu serveasca dimineata celebra Tortilla de patatas, o omleta spaniola ca o prajitura, plina de cartofi aburinzi si un gust divin. Iata mai jos reteta:
Reteta tortilla de patatas
Ingrediente:
- 4 oua
- o ceapa (unii nu folosesc)
- 5 cartofi medii
- sare, piper
- ulei
- condimente (chili, rozmarin) dupa gust
- putin marar (optional).
Mod de preparare:
- cartofii se taie felii, rondele sau cubulete, dupa preferinte, se sareaza, se pipereaza si se pun la prajit in ulei fierbinte. Poti adauga si putin rozmarin si ceapa, daca preferi gustul acesteia.
- intr-un castron se bat bine ouale, cu putin marar si sare
- cartofii se lasa la prajit pana se fac bine, fara a fi crocanti
- acestia se toarna peste ouale batute si se amesteca bine
- compozitia astfel obtinuta se rastoarna intr-o tigaie in care ai picurat putin ulei si se prajeste pe ambele parti, ca o omleta. Nu se amesteca!
- intoarcerea de pe o parte pe alta se realizeaza cu ajutorul unei farfurii intinse
- cand este aurie se scoate pe un platou si se taie felii, putand fi servita calda sau rece, cu rosii sau alte legume proaspete.
Si pentru ca orice masa nu este completa fara un desert, spaniolii savureaza "gogosile" lor traditionale, churros, niste bete lungi si elegante, pe care le poti inmuia in ciocolata calda sau cafea cu lapte.
Churros
Ingrediente: 350 g faina, 1 praf de copt, 600 ml apa, 1/2 lingurita sare, 25 g zahar, 2 galbenusuri de ou, ulei pentru prajit, coaja de lamaie, zahar pudra vanilat.

Mod de preparare:
- intr-o cratita se fierbe apa, se adauga sarea si zaharul si se amesteca permanent pana ce se dizolva.
- se ia cratita de pe foc, se adauga in ea toata faina (cernuta in prealabil) si praful de copt si se amesteca pana se omogenizeaza.
- se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecandu-se continuu, pana ce o pasta fara cocoloase.
- se pune aluatul deoparte sa se raceasca.
- cu ajutorul unui sprit pentru fursecuri se da aluatului forma traditionala
- churros au in general 10 cm lungime. Se prajesc 3-4 minute, pana cand devin aurii.

Alte subiecte care te-ar putea interesa: Cum sa pregatesti cea mai buna paella Croissante frantuzesti cu umplutura orientala Tarta cu ciocolata, alune si biscuiti Oreo Subiecte de pe forum: Prajitura de post Cine gateste la voi in casa? Ceva dulce... |



Surse foto: istock