Tocanita cu carne de porc

Cuprins
De cand nu ai mai mancat o tocanita? Mai ales una asa cum obisnuiai sa mananci in copilarie? Ei bine, haide sa ne aducem aminte cum era. Iti propun o reteta de mancare de porc exact ca tocanita de la mama de acasa. Vei vedea cum, pe masura ce te vei delecta cu mancarea cu carne de porc, vei vrea sa retraiesti anii copilariei.
Mancare cu carne de porc si mamaliguta
Si daca tot vorbim de o mancare cu carne de porc, trebuie sa recunoastem ca nimic nu se potriveste mai bine alturi de ea decat o mamaliguta fierbinte. De aceea, nu mai sta pe ganduri si pune de mamaliguta.
Ingrediente:
- 500 gr carne de porc
- 3-4 cepe
- 2 linguri bulion
- 3 cartofi
- Sare, piper, ulei
Intai pregateste-ti toate ingredientele: carnea se taie in bucati mici, cartofii se curata de coaja si se taie si ei in cuburi, iar ceapa trebuie tocata solzisori . Acum, pune intr-o tigaie putin ulei in care sa prajesti carnea. Cand prinde acea culoare rumenie, adauga ceapa tocata si las-o sa se prajeasca si ea pana cand devine translucida. Cand carnea si ceapa sunt gata, adauga un pahar de apa si pune capacul. Tine cratita pe foc pentru 10-15 minute dupa care adauga bulionul. Acopera din nou cratita si lasa mancarea sa fiarba inabusit. La sfarsit, cu doua minute inainte de a stinge focul, potriveste mancarea de porc de sare si piper.
![]() |
Mamaliguta calda pentru mancare de porc
Niciodata mancarea de porc nu va fi ca la mama acasa daca nu o vei servi cu mamaliguta calda. Intotdeauna mamaliguta, specific romaneasca a fost potrivita pentru acest tip de mancaruri. De ce sa nu iti amintesti de copilaria ta exact asa cum a fost. Savureaza mancarea cu carne de porc si retraieste acele clipe.
![]() |


