Varza murata calita de post

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete la ceaun
Varza murata calita de post
Viorica Ghinea, redactor
Luni, 08.04.2013

Cuprins

Caracteristici

Gateste in zilele de post o reteta simpla de varza calita si savureaza gustul unic al acesteia. Pentru a nu simti lipsa carnii, poti sa adaugi mai mult ulei si sa incerci sa-i dai alt gust cu ajutorul condimentelor.

Afla cum poti sa prepari o delicioasa varza calita de post!

Timp de pregatire: 20-30 de minute
Timp de gatire:
60 de minute (aproximativ)
Timp total:
sub 90 de minute
Dificultatea retetei:
medie
Cantitate:
4-6 portii

reteta varza calita de post
Sursa foto:
sailusfood.com 

Ingrediente necesare 

- o varza murata
- o ceapa
- 3-4 linguri de ulei
- 3 linguri de bulion
- boabe de piper
- 2-3 frunze de dafin
- o lingurita de boia dulce
- o jumatate de lingurita de cimbru uscat

Iata cum poti sa prepari varza murata calita de post

Se spala varza murata sau se tine in apa, daca este prea sarata. Apoi i se indeparteaza cotorul si se taie fideluta. Se taie si ceapa si se pune la calit in ulei incins. Se tine doua minute, dupa care se adauga si varza taiata. Se amesteca in continuu cateva minute si se adauga bulionul si frunzele de dafin. Se pune apa si se lasa sa fiarba. Procesul de gatire se poate continua pe aragaz sau la cuptor. Important este ca varza sa se inmoaie si sa aiba o culoare apetisanta.

Cand varza calita este aproape gata, se pun boabele de piper, cimbrul si boiaua. La final, se poate presara putin marar verde. Varza murata calita de post se serveste cu mamaliguta si cu ardei iute murat sau proaspat.

Valori nutritionale aproximative (100 g)

Calorii - 50 kcal, proteine - 1.7 g, carbohidrati - 9.3 g.

Varza calita de post va atrage toata familia la masa, datorita aromei pe care o are. Spor la gatit si pofta buna!

 

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 08.04.2013
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Luni, 08.04.2013
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (39)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe