Cum sa faci pizza de casa cu paine
Cuprins
De cate ori, cand ai pofta de ceva delicios, te gandesti la pizza? Daca esti ca noi toti, probabil ca destul de des. Si oricat de buna ar fi o pizza in oras, nimic nu se compara cu a savura deliciul italienesc preparat in casa, cu topping din belsug si condimente exact atat cat trebuie pentru gustul tau. Sa nimeresti, insa, aluatul de pizza perfect nu este tocmai usor, iar de multe ori te alegi cu unul ba prea uscat si tare, ba prea pufos. Pentru ca este mare pacat sa renunti la o asemenea masa delicioasa, iti venim in ajutor cu o solutie rapida.
Descopera cum sa faci pizza de casa cu paine, in doar 30 de minute!
Pizza de casa cu paine, un deliciu rapid
Timp de preparare: 30 de minute
Portii: 3-4
Ingrediente:
- 3 linguri de unt;
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin;
- 4 catei de usturoi pisati marunt;
- fulgi de ardei rosu, dupa gust;
- 1/2 lingurita de oregano uscat;
- 1/4 patrunjel taiat fin sau frunze de busuioc;
- sare;
- o bucata mare de paine alba, de 15 cm lungime si 10 cm latime, impartita in 4 felii;
- 1 conserva de rosiil;
- 160 gr de mozzarella proaspata, data pe razatoare;
- 50 gr de branza Parmigiano.
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius.
2. Intr-o tigaie, pe foc mediu, toarna 3 linguri de ulei de masline si untul, pana cand acesta din urma este complet topit. Apoi, adauga usturoiul, fulgii de ardei iute, oregano si amesteca ocazional, lasand totul pe foc pana cand usturoiul se inmoaie, dar inainte de a deveni maroniu (circa 2 minute). Adauga apoi jumatate din cantitatea de patrunjel sau busuioc si un pic de sare, luand totul imediat de pe foc.
3. Cu ajutorul unei tavi joase, preseaza feliile de paine pana cand ajung sa aiba circa 2/3 din inaltimea lor originala. Pune apoi feliile in tava si, folosind o pensula de patiserie, unge-le cu amestecul de unt, ulei si verdeturi. Lasa feliile deoparte.
4. Adauga rosiile amestecul de ulei si verdeturi ramas in tigaie, amesteca bine, apoi porneste focul si adu totul pana la punctul de fierbere, dupa care da focul mai mic si lasa sosul sa se faca circa 15 minute, asezonandu-l cu sare dupa gust.
5. In timp ce sa face sosul, ia o patrime din cantitatea de mozzarella si presar-o peste feliile de paine, punandu-le apoi la cuptor pana cand branza incepe sa se topeasca (aproximativ 8 minute). Scoate feliile si toarne peste ele sosul, apoi presara deasupra mozzarella ramasa si pune pizza de casa la cuptor pana cand branza incepe sa devina maronie (circa 10 minute). Scoate preparatul de la cuptor, apoi presara branza Parmigiano imediat, asezonand totul cu patrunjel sau busuioc si stropind feliile cu o lingura de ulei de masline virgin.
Pofta buna!
Pizza de casa cu paine este o reteta rapida si probabil a fost inventata de pofticiosii care nu au mai avut rabdare sa prepare un aluat obisnuit si au vrut sa se infrupte cat mai repede din deliciosul preparat italienesc. Noi ii intelegem perfect!