Prepara cea mai buna supa de rata cu taitei

Cuprins
Supa de rata este delicioasa daca stii cum sa o prepari. Este asemanatoare la gust cu cea de pui dar ai nevoie de putin mai multa rabdare in pregatirea ei. Invata impreuna cu Diva Hair cum sa prepari o supa de rata delicioasa!
Meniul zilei - Supa de rata cu taitei!
![]() |
Ingrediente necesare pentru supa de rata:
- 500 gr carne de rata
- 3 morcovi
- o radacina de patrunjel
- o telina
- 2 cepe
- un ardei gras
- un pachet de taietei
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
Cum prepari supa de rata?
Pasul 1:
Speli bine carnea de rata si o tai bucatele. O tii in 4 litri de apa rece pentru 10 minute si adaugi in apa sare, apoi pui la fiert.
Pasul 2:
Lasi carnea la fiert aproximativ o ora si jumatate (timpul e relativ, depinde cat de batrana este carnea).
Pasul 3:
Telina si patrunjelul le tai in 4 bucati, iar ceapa o lasi intreaga. Morcovul il tai rondele si ardeiul fasii, apoi pui legumele peste carne.
Pasul 4:
Lasi supa la foc potrivit pana cand legumele sunt bine fierte (maxim o ora), dupa care adaugi taiteii si mai lasi cam 15 minute.
Pasul 5:
Ceapa, patrunjelul si telina le scoti si le servesti separat. Condimentezi dupa gust si pui pe deasupra un strat de patrunjel tocat marunt.
Alte retete care te-ar putea interesa: Delicatesa vanatoreasca: Friptura de rata la cuptor! |


