Prepara cea mai buna supa de rata cu taitei

Prepara cea mai buna supa de rata cu taitei
Alexandra Machitescu
Joi, 13.05.2010

Cuprins

Supa de rata este delicioasa daca stii cum sa o prepari. Este asemanatoare la gust cu cea de pui dar ai nevoie de putin mai multa rabdare in pregatirea ei. Invata impreuna cu Diva Hair cum sa prepari o supa de rata delicioasa!

Meniul zilei - Supa de rata cu taitei!

Supa de rata

Ingrediente necesare pentru supa de rata:
- 500 gr carne de rata
- 3 morcovi
- o radacina de patrunjel
- o telina
- 2 cepe
- un ardei gras
- un pachet de taietei
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper

Cum prepari supa de rata?

Supa de rata

Pasul 1:
Speli bine carnea de rata si o tai bucatele. O tii in 4 litri de apa rece pentru 10 minute si adaugi in apa sare, apoi pui la fiert.

Pasul 2:

Lasi carnea la fiert aproximativ o ora si jumatate (timpul e relativ, depinde cat de batrana este carnea).

Pasul 3:

Telina si patrunjelul le tai in 4 bucati, iar ceapa o lasi intreaga. Morcovul il tai rondele si ardeiul fasii, apoi pui legumele peste carne.

Pasul 4:

Lasi supa la foc potrivit pana cand legumele sunt bine fierte (maxim o ora), dupa care adaugi taiteii si mai lasi cam 15 minute.

Pasul 5:
Ceapa, patrunjelul si telina le scoti si le servesti separat. Condimentezi dupa gust si pui pe deasupra un strat de patrunjel tocat marunt.

Supa de rata este un preparat putin mai pretentios, dar gustul divin te va face sa uiti de efortul depus la pregatirea ei.

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Delicatesa vanatoreasca: Friptura de rata la cuptor!

Pregateste o ciorba taraneasca de vacuta

Vrei o ciorba de post? Incearca ciorba de ceapa!

Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (37)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe