Tocanita de cartofi de post

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la ceaun
De Ana Nisipeanu
Miercuri, 17.04.2013

Cuprins

Vezi si
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Miercuri, 17.04.2013

Caracteristici

O reteta foarte simpla si la indemana, care te ajuta sa diversifici alimentatia in perioada postului este tocanita de cartofi de post. Gustoasa si aromata, tocanita de cartofi de post este o reteta clasica, care nu da gres.


Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 30-40 minute
Timp total: 40-50 minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4-6 portii

Ingrediente

- 1,5 kg de cartofi
- 1 ceapa mare
- 2 rosii
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita boia de ardei dulce sau iute, in functie de preferinte
- ulei de masline
- 100 ml suc de rosii
- 1 lingurita de tarhon
- cimbru
- patrunjel
- sare
- piper

Prepararea tocanitei de cartofi de post

Curata cartofii, spala-i si taie-i in bucati. Pune-i la fiert cu o lingurita rasa de sare si foarte putin piper. Lasa cartofii sa fiarba undeva intre 20-25 minute. Din cand in cand testeaza-i cu furculita sa vezi daca s-au fiert.
Spala rosiile si decojeste-le, apoi le tai in bucatele mici. Toaca marunt ceapa, patrunjelul si usturoiul.
Pune ceapa la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline, iar cand devine aurie adauga rosiile taiate bucati, boia, usturoiul, sucul de rosii, pantrunjelul, tarhonul, putina sare si piper. Adauga si 100 ml apa. Amesteci din cand in cand si lasi sa fiarba aproximativ 10 minute.
Dupa ce cartofii au fiert ii scurgi de apa si torni peste ei sosul din tigaie.

Tocanita de cartofi de post se serveste calda si merge de minune cu muraturi, salata de ardei copti sau salata de varza. Nu ramane decat sa-ti uram pofta buna!

Articolul urmator »
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
Raluca Margean | Duminică, 17.11.2024
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe