Pasta de jumari: rasfata-ti papilele gustative cu acest aperitiv de sezon!
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie

Cuprins
- Reteta pasta de jumari
- Pasta de jumari cu ficat
- Pasta de jumari Maramures
- Valori nutritionale pentru pasta de jumari
Caracteristici
Jumarile nu se consuma doar ca atare, ci pot fi ingredientul principal in pasta de jumari, un deliciu cu o textura unica si un gust pe masura! Te asiguram ca acest preparat va deveni motivul nerabdarii tale, atunci cand vei astepta sarbatorilor de iarna.
Alaturi de sorici, carnati de casa, toba, lebar si alte bunatati, iarna nu ar fi la fel fara minunatele jumari de porc, pe care numai o persoana cu vointa de fier ar putea sa refuze sa le manance.
Iata reteta de pasta de jumari, care te va ajuta sa iti cuceresti toata familia!
Reteta pasta de jumari
Pasta de jumari nu este un aperitiv dietetic, dar din cand in cand, oricine merita sa isi faca o placere. Acum, iarna, ai ocazia sa iti faci o gramada de pofte pe care in restul anului nu prea le poti implini.
Pentru a face o pasta delicioasa de jumari, vei invata, mai intai, sa faci jumarile din grasime de porc.
Mod de preparare:
- Grasimea de porc se taie in cubulete medii si se pune intr-o tigaie, pe foc mediu. Se adauga peste cubulete apa, astfel incat sa nu se lipeasca de vas (apa se va evapora). Se mai adauga doua linguri de sare si se lasa sa se friga circa o ora.
- Se scot jumarile din untura, se pun intr-o stecuratoare si se preseaza usor pentru a scoate surplusul de grasime din ele.
- Se pun intr-un vas si se mai adauga sare dupa gust si, eventual, putin praf de chilli, pentru un gust mai picant.
Acum ca ai jumarile, nu-ti mai ramane decat sa faci pasta din jumari. Vei avea nevoie de:
- 300 g jumari;
- un ou fiert;
- 1 ceapa;
- usturoi;
- sare, piper, boia dupa gust.
Pentru a face pasta de jumari, nu trebuie decat sa pui ingredientele de mai sus intr-un blender si sa le mixezi pana obtii crema. Daca nu ai blender, poti sa le dai prin masina de tocat. Dupa ce ai preparat-o, pasta se pune intr-un borcan si se tine la frigider.
Pasta de jumari se serveste pe paine prajita, la aperitiv, cu putina ceapa si muraturi. Este un preparat delicios, de care, din pacate, nu ar fi indicat sa abuzezi, ci doar sa te bucuri din cand in cand de el.
Pasta de jumari cu ficat
Pasta de jumari Maramures
- 300 grame de jumari
- 2 linguri cu mustar iute
- o ceapa rosie
- 1-2 catei de usturoi
- o lingurita cu boia de ardei dulce
- o jumatare de lingurita cu boia de ardei iute
- sare si piper dupa gust
Modul de preparare:
Valori nutritionale pentru pasta de jumari
O data pe an, te poti infrupta din aceasta pasta de jumari delicioasa, insa ai grija sa nu abuzezi. 100 de grame de jumari au, aproximativ 524 de calorii, 40 de grame de grasime si 41 de grame de proteine. Tine cont de aceste lucruri, atunci cand te decizi sa incluzi acest preparat in dieta.
Citeste si:
Jumări de porc: rețeta tradițională
Cum se fac cele mai gustoase ouă jumări


