Cartofi umpluți, la cuptor, cu brânză și ceapă! Un deliciu de gustare
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
- Calorii:
- 200

Marţi, 29.10.2019
Caracteristici
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Această rețetă simplă de cartofi umpluți, la cuptor, cu brânză și ceapă va deveni preferata întregii familii. Sunt delicioși și pot fi serviți la cină, ca fel principal, sau la prânz, ca garnitură, alături de o friptură suculentă.
Ingrediente pentru 4 porții de cartofi umpluți:
- 4 cartofi medii, spălați bine
- 1 ceapă tocată mărunt
- ½ de cană de brânză cheddar, răzuită
- ½ de cană de boabe de porumb la cutie
- ½ de cană de ardei roșu gras, tăiat mărunt
- 2 linguri de smântână light
- 2 linguri de pătrunjel pentru ornat, mărunțit bine
Cartofi umpluți: mod de preparare
- Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază cartofii într-o tavă, pe o folie de copt. Gătește cartofii aproximativ 40-45 de minute sau până se înmoaie, apoi scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească. Dă cuptorul mai încet, la aproximativ 170-180 de grade Celsius.
- Când s-au mai răcit, taie cartofii pe jumătate și scobește-i pe dinăuntru.
- Mărunțește partea din cartofi scobită și amestec-o bine cu ceapa, boabele de porumb, brânza, ardeiul roșu și o lingură de smântână.
- Așază amestecul respectiv înapoi în cartofii scobiți și introdu cartofii umpluți în cuptor. Lasă-i la copt încă 10-15 minute, până se rumenesc bine și prind o crustă pe deasupra.
- Când sunt gata, scoate cartofii din cuptor și pune-i pe o farfurie. Adaugă restul de smântână și pătrunjelul deasupra.
Vezi si

Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean |
Marţi, 29.10.2019

Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu |
Marţi, 29.10.2019

Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Raluca Margean |
Marţi, 29.10.2019