Iata cum se prepara o ciorba de afumatura

Cuprins
Bucataria spaniola foloseste multa carne afumata in preparatele mancarurilor, deoarece carnea afumata da un gust mai bun. Poti patrunde si tu in bucataria spaniola cu o ciorba de afumatura. Iata de ce ingrediente ai nevoie si cum se prepara.
![]() |
Ingrediente ciorba afumatura:
- 600 - 700 g costite afumate
- 3 - 4 cartofi
- 2 morcovi
- 300 ml bors
- o ceapa
- ardei gras
- o telina mica sau jumatate de telina mai mare
- patrunjel
- 3 - 4 linguri bulion
- 2- 3 rosii
- fidea
- sare
- piper
Cum prepari ciorba de afumatura?
Pui costitele la fiert intr-o cratita cu apa, lasi sa fiarba cateva clocote, iar dupa aduni spuma formata. Speli si toci legumele si le adaugi in cratita cu afumatura. Potrivesti gustul cu sare si piper si o lasi pana se fierb bine legumele. Dupa ce s-au fiert, adaugi rosiile curatate si tocate, bulionul si fideaua. Lasi ciorba sa mai dea intr-un clocot si adaugi borsul. Gusti putin din ea si, daca este necesar, mai adaugi sare sau/si piper.
Dupa ce iei ciorba de pe foc, presari pe deasupra niste patrunjel tocat fin.
![]() |
Usor de facut si foarte gustoasa, aceasta ciorba de afumatura va incanta cu siguranta toata familia.


