Tort de biscuiti de post

Tort de biscuiti de post
Luiza Valsan
Marţi, 26.03.2013

Cuprins

Afla cum sa prepari un tort de biscuiti de post delicios, asa cum numai bunica ta stia sa-l faca! Numit si salam de biscuiti, acest tort se face destul de repede - intr-un sfert de ora vei termina cu totul - si contine ingrediente usor de gasit in orice bucatarie. Este un desert simplu de realizat, are un gust delicios si, cel mai important, nu necesita coacere. Prin urmare, nu vei petrece prea mult timp in bucatarie pentru a prepara desertul preferat al familiei tale.


Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 5 minute
Timp total: 15 minute

Ingrediente

- 500 g de biscuiti simpli
- 70 g de margarina de post
- 100 ml de apa
- 3 linguri de cacao
- 150 g de zahar
- 100 g de nuca, alune de padure sau fistic
- esenta de rom
- scortisoara
- bucati de rahat (optional)
- fulgi de cocos

Cum se prepara un tort de biscuiti de post

1. Fierbe zaharul in apa timp de 5 minute, pana se topeste.

2. Faramiteaza biscuitii cu un sucitor de lemn, in robotul de bucatarie sau prin razatoare. Daca vrei, poti opri cateva bucatele de biscuiti mai mari, pentru a avea un model deosebit in interiorul tortului. Apoi freaca biscuitii cu margarina si cu cacao. Adauga esenta de rom, rahatul taiat cubulete, scortisoara si nuca. 

3. Toarna siropul peste mixul de biscuiti si amesteca bine. La sfarsit trebuie sa obtii o pasta usor de modelat.

4. Dupa ce ai omogenizat totul, intinde aluatul pe o folie de aluminiu sau pe o folie alimentara si ruleaz-o usor. Poti sa faci suluri rotunde sau patrate, este alegerea ta. De asemenea, pentru un aspect mai placut, poti rula tortul de biscuiti de post si prin cocos inainte de ambalare.

5. Lasa prajitura la rece timp de aproximativ doua ore, dupa care o poti felia si servi celor dragi.

Pofta buna!

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Marţi, 26.03.2013
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Marţi, 26.03.2013
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (23)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe