Prepara o sanatoasa friptura de iepure la cuptor

Prepara o sanatoasa friptura de iepure la cuptor
Roxana Gheorghe
Miercuri, 24.03.2010

Cuprins

Dupa cum ai observat, primavera a venit, iar temperaturile cresc pe zi ce trece tot mai mult. In cazul in care nu stiai, cand este cald afara, cea mai buna carne de consum este cea de iepure. Aceasta este bogata in proteine, iar nivelul de colesterol pe care il contine este mult mai mic decat la altele. Carnea de iepure este folosita si in diete speciale, precum cele pentru persoanele care sufera de boli de inima, pentru cei cu varste inaintate, diete scazute in sodiu sau, pur si simplu, pentru scaderea in greutate. Invata de la noi cum poti sa mananci sanatos, de data asta, facand o friptura de iepure la cuptor.

Ingrediente necesare pentru friptura de iepure la cuptor:

- spinarea de la iepure sau pulpele din spate
- 100 g ulei
- 50 - 100 ml vin alb
- 4 catei de usturoi
- o ramura de cimbru
- un varf de lingurita piper
- o lingurita rasa sare

 Friptura de iepure la cuptor

Cum prepari friptura de iepure la cuptor?

Cureti carnea de pielite si o asezi intr-o tava potrivita pentru marimea ei. In tava ai pus dinainte un rand de rondele de morcov, patrunjel, telina si ceapa, taiate de 1 cm grosime. Ungi bine carnea cu ulei si presari piperul macinat peste. Pui in tava 5 lingurite cu apa, sarea, cimbrul, apoi o introduci in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu. Acoperi tava inca de la inceput, ca sa fie carnea suculenta. Intorci din cand in cand tava si stropesti carnea cu sosul din cratita, pe care il completezi cu apa, cand scade. Este necesar sa pui apa, ca sa nu se arda zarzavatul, pana cand acesta se inmoaie. Apoi, adaugi vinul, cand scade lichidul. Friptura o lasi la cuptor intre 1 ½ - 2 ore sau mai mult, depinde cat de batran este iepurele. Frptura este gata cand intra furculita cu usurinta in carne, pana la mijloc. Daca nu s-a rumenit destul, se lasa putin descoperita, ca sa se rumeneasca pe toate partile. Cand este gata, pui in sos usturoiul taiat in felii si cu acesta stropesti friptura care, astfel, se aromeaza mai intens decat daca ai impana-o cu usturoi.

Friptura de iepure la cuptor

Delicioasa friptura de iepure la cuptor poti sa o servesti cu sote de sfecla ( sau de alte legume), dar si cu alte garnituri.

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 24.03.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 24.03.2010
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 24.03.2010
Articolul urmator »
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Raluca Margean | Miercuri, 24.07.2024
Incepe quiz
Cât ești de sănătoasă?
Cât ești de sănătoasă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (162)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
cristi (anonim)
3 octombrie 2012 15:03

nu am inceput sa pregatesc inca friptura ,dar cred ca o sa iasa o delicatesa , inainte de ai sugera andradei (anonim) sa renunte la arta culinara si sa se axeze mai mult pe calcat. sosul este deja in tava draga andrada.

andrada (anonim)
22 martie 2012 18:06

si care este sosul din cratita?cum se face?ca nu l vad scris

Ne găsești pe