Peste pane: un preparat rapid si delicios
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
- Cină
Pestele este un aliment esential in alimentatia noastra, el continand o multime de substante benefice, cum ar fi proteinele, mineralele (fosforul, seleniul, potasiul si fierul) si vitaminele (A, B12, D si E). Cu toate ca alimentele prajite nu sunt prietenele siluetei noastre, din cand in cand, ne putem permite sa gustam din aceste placeri interzise. Din acest motiv, de aceasta data, ne-am gandit sa iti prezentam o reteta delicioasa de peste pane.
Peste pane - cea mai simpla reteta
Ingrediente:
- 500 gr de file de peste (poti alege biban, salau, pastrav, cod etc);
- 400 gr de pesmet;
- 200 gr de faina;
- 2 oua mari, batute;
- sare si piper dupa gust;
- ulei pentru prajit.
Modalitatea de preparare:
- Pune pesmetul, faina amestecata cu sare si piper si ouale batute in trei boluri diferite. Apoi, pune ulei intr-o tigaie si in timp ce acesta se incinge, da bucatile de peste pe rand prin faina, oua si pesmet, respectand aceasta ordine.
- Pune fiecare file la prajit si lasa-l la foc mediu pana cand s-a rumenit. Intoarce-l de pe-o parte pe cealalta dupa aproximativ 2 minute, astfel incat sa fie gatit uniform. Cand pestele este gata, pune-l pe o farfurie tapetata cu servetele din hartie, pentru a absorbi excesul de grasime.
- Poti servi preparatul alaturi de o salata de sezon sau ca atare, asezonat cu putin mujdei de usturoi.
Pofta buna!
Incearca si tu aceasta reteta de peste pane si vei uita complet de preparatele din localurile de tip fast food care cu siguranta iti fac cu ochiul uneori!


