Prepara pilaf de orez cu ciuperci in doar 20 de minute

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
- Cină
Iata inca o reteta care va fi binevenita dupa atatea fripturi la gratar si mancaruri grele. Ca doar a fost Pastele! Asadar, haide sa preparam impreuna un delicios pilaf de orez cu ciuperci. Nu numai ca este o mancare usoara dar se prepara repede si nu contine prea multe calorii. Un pilaf de orez cu ciuperci este ideal si pentru doamnele care simt ca este nevoie sa mai scape de kilogramele acumulate in perioada sarbatorilor pascale.
Pilaf de orez cu ciperci din supa de pui
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara pilaf de orez cu ciuperci.
300 gr orez
O jumatate piept de pui
O conserva ciuperci taiate
O ceapa mica
Un ardei gras
O legatura patrunjel
Sare, piper
Ulei
Pilaf din orez cu ciuperci si piept de pui
|
Acum poti incepe sa prepari pilaful din orez cu ciuperci. Intr-o cratita se pune putin ulei. Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei la calit. Cand ceapa prinde acea culoare aurie, se adauga ardeiul gras care a fost tocat anterior. Se lasa pe foc 2-3 minute dupa care se adauga supa de pui. Se lasa sa dea de 2-3 ori in clocot dupa care se adauga tot orezul. Este bine sa amesteci o perioada in orez pentru a nu se lipi de fundul cratitei. Cand orezul s-a umflat bine, se adauga si ciupercile impreuna cu pieptul de pui tocat. Cratita va mai sta pe foc pentru inca 3-4 minute, pentru a isi lasa si ciupercile gustul. Inainte de a opri focul, potriveste pilaful din orez cu ciuperci de sare. La sfarsit, dupa ce ai stins focul, presara deasupra putin patrunjel proaspat tocat. Daca iti plac mancarurile mai condimentate, poti presara si putin piper.
Iata deci, cum in doar cateva minute, poti pregati o mancare gustoasa. Cu doar cateva ingrediente vei prepara repede si fara prea mult efort un pilaf de orez cu ciuperci pur si simplu delicios, care ii va multumi fara indoiala pe toti din familia ta.


