Prepara pilaf de orez cu ciuperci in doar 20 de minute

Prepara pilaf de orez cu ciuperci in doar 20 de minute
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Marţi, 06.04.2010

Cuprins

Caracteristici

Iata inca o reteta care va fi binevenita dupa atatea fripturi la gratar si mancaruri grele. Ca doar a fost Pastele! Asadar, haide sa preparam impreuna un delicios pilaf de orez cu ciuperci. Nu numai ca este o mancare usoara dar se prepara repede si nu contine prea multe calorii. Un pilaf de orez cu ciuperci este ideal si pentru doamnele care simt ca este nevoie sa mai scape de kilogramele acumulate in perioada sarbatorilor pascale.

Pilaf de orez cu ciperci din supa de pui

Iata de ce ai nevoie pentru a prepara pilaf de orez cu ciuperci.

 

300 gr orez

 

O jumatate piept de pui

 

O conserva ciuperci taiate

 

O ceapa mica

 

Un ardei gras

 

O legatura patrunjel

 

Sare, piper

 

Ulei

Pilaf de orez cu ciuperci
Pentru ca mancarea de pilaf de orez cu ciuperci sa fie si mai gustoasa, nu vom folosi doar apa pentru a prepara orezul, ci vom prepara putina supa de pui. Cum anume faci asta? Pieptul se pune la fiert intr-o oala cu apa. Se lasa la fiert pana cand se patrunde bine, avand grija sa se adune spuma de la suprafata in permanenta. Pentru gust se pot adauga un cub sau doua de mirodenii de pui sau legume. Cand pieptul s-a fiert bine, se da la o parte urmand sa fie tocat si adaugat in pilaf.
 

Pilaf din orez cu ciuperci si piept de pui

  Pilaf orez cu ciuperci

Acum poti incepe sa prepari pilaful din orez cu ciuperci. Intr-o cratita se pune putin ulei. Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei la calit. Cand ceapa prinde acea culoare aurie, se adauga ardeiul gras care a fost tocat anterior. Se lasa pe foc 2-3 minute dupa care se adauga supa de pui. Se lasa sa dea de 2-3 ori in clocot dupa care se adauga tot orezul. Este bine sa amesteci o perioada in orez pentru a nu se lipi de fundul cratitei. Cand orezul s-a umflat bine, se adauga si ciupercile impreuna cu pieptul de pui tocat. Cratita va mai sta pe foc pentru inca 3-4 minute, pentru a isi lasa si ciupercile gustul. Inainte de a opri focul, potriveste pilaful din orez cu ciuperci de sare. La sfarsit, dupa ce ai stins focul, presara deasupra putin patrunjel proaspat tocat. Daca iti plac mancarurile mai condimentate, poti presara si putin piper.

Iata deci, cum in doar cateva minute, poti pregati o mancare gustoasa. Cu doar cateva ingrediente vei prepara repede si fara prea mult efort un pilaf de orez cu ciuperci pur si simplu delicios, care ii va multumi fara indoiala pe toti din familia ta.

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 06.04.2010
Articolul urmator »
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
Raluca Margean | Duminică, 11.08.2024
Incepe quiz
Provocarea zilei! Doar o adevărată pasionată de makeup va răspunde cu „da” la aceste 9 întrebări!
Provocarea zilei! Doar o adevărată pasionată de makeup va răspunde cu „da” la aceste 9 întrebări!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (99)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
ioana (anonim)
23 martie 2011 11:11

Incercati cu ciuperci proaspete, cat mai multe.

mari (anonim)
13 august 2010 18:06

da ìmi place reta ta am sa ìncerc si eu azi sa o fac pt ca chiar aveam nevoie de o reteta buna de orez cu ciuperci si carne de pui mersi pt reteta

Ne găsești pe