Lasagna originala: reteta traditionala

Lasagna originala: reteta traditionala
Redactor Alexa Galgau
Luni, 06.10.2014

Bucataria italieneasca reprezinta un cumul de arome si gusturi, care mai de care mai tentante pentru simturile noastre. Unul dintre preparatele traditionale preferate ale gurmanzilor este lasagna, o combinatie irezistibila de carne de vita, branza mozzarella si un sos de rosii delicios, toate imbinate intre cateva felii de foi speciale pentru acest deliciu.

Iti prezentam, mai departe, reteta originala de lasagna, asa cum a fost ea conceputa de catre italieni acum multa vreme!

Reteta traditionala de lasagna

O lasagna ca la carte poate fi facuta in mai putin de 2 ore si, chiar daca este un preparat mai putin sofisticat, cu siguranta vor fi incantati de aceasta mancare chiar si cei mai pretentiosi musafiri.

Timp de preparare: 30 de minute
Timp total: 1 ora si 50 de minute
Numar de portii: 8
Valoare nutritionala (per portie/350g): 506 kcal, 30 g grasime, 28g carbohidrati, 32g proteine, 101 mg colesterol

Ingrediente:
- 500 gr de carne tocata de vita;
- 200 gr de ceapa tocata marunt;
- 30 ml ulei de masline extra virgin;
- 500 gr de rosii taiate si zdrobite;
- 340 gr de pasta de tomate de la conserva;
- 450 ml de apa;
- o mana de patrunjel taiat fin;
- sare dupa gust;
- putin zahar, pentru a potenta aroma rosiilor;
- piper negru dupa gust;
- 120 gr de paste pentru lasagna;
- cateva frunze de oregano;
- usturoi granulat, dupa gust;
- 450 gr de branza ricotta;
- 220 gr de branza mozzarella;
- 230 gr branza parmezan.

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie mare, pune carnea la rumenit in uleiul de masline.

2. Adauga rosiile, sosul de tomate, patrunjelul, sarea, zaharul, usturoiul si oregano, lasa ingredientele pe foc, sa clocoteasca la pe foc mic timp de 30 de minute.

3. Intre timp, fierbe foile de lasagna dupa instructiunile de pe pachet, apoi scurge-le.

4. Intr-o tava de 30x20 cm, toarna cam o cana din compozitia din tigaie, apoi acopera cu foi de lasagna, adauga inca un strat din amestec, ricotta, mozzarella si parmezan, apoi alterneaza astfel pana cand termini foile, avand deasupra amestec de carne si legume, mozzarella si parmezan.

5. Pune totul in cuptor, la 180 de grade Celsius timp de 40-50 de minute si, dupa aceea, taie preparatul in portii patrate (trebuie sa fie opt la numar).

6. Pentru un plus de savoare si pentru a respecta complet traditia italiana, serveste lasagna cu paine cu usturoi si salata de legume proaspete.

Pofta buna!

Alaturi de pizza si paste, reteta originala de lasagna se inscrie cu succes pe lista mancarurilor preferate ale pofticiosilor, datorita bogatiei de arome specifice tuturor preparatelor italienesti, al caror ingredient secret este pasiunea transpusa si in bucatarie.

Daca ti-a placut aceasta mancare, incearca si lasagna de post , dar si lasagna cu carne de pui !

Sursa: food.com

Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe